«Φουριόζος» έφτασε ο «Ιανός» στην Κρήτη – Κλείνουν γέφυρες, πλημμύρισαν καταστήματα (video)

Στο έλεος του… Ιανού βρίσκεται και η Κρήτη καθώς ο μεσογειακός κυκλώνας που νωρίτερα σήμερα έπληξε τη Θεσσαλία έφτασε στο νησί.

Από νωρίς το μεσημέρι ξεκίνησαν οι βροχοπτώσεις από τα δυτικά και συγκεκριμένα τα Χανιά ενώ το απόγευμα καταιγίδες και κεραυνοί έκαναν την εμφάνισή τους και στο νομό Ηρακλείου.

Ήδη οι αρχές προχωρούν στο κλείσιμο όλων των ιρλανδικών γεφυρών με την αρχή να γίνεται στον Κατσαμπά που ήδη έχει υπερχειλίσει ο ποταμός στην περιοχή

και είναι επικίνδυνη η διάβαση.

Την ίδια ώρα μαρτυρίες στο cretapost κάνουν λόγο για προβλήματα που έχουν προκληθεί στο κέντρο του Ηρακλείου και συγκεκριμένα σε καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος που έχουν πλημμυρίσει.

Βροχή οι… κεραυνοί 

Από τις 7 το απόγευμα ξεκίνησε μία έντονη δραστηριότητα κεραυνών στον ουρανό της Κρήτης.

Οι κεραυνοί πέφτουν… βροχή κάνοντας τη νύχτα μέρα δίνοντας μία ιδέα στο τι θα επακολουθήσει.

Το βίντεο με την πορεία του Ιανού

Σύμφωνα με τα νεότερα προγνωστικά στοιχεία του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών / Meteo.gr, ο Ιανός θα επηρεάσει την Κρήτη μέχρι και την Κυριακή.

Στο βίντεο που ακολουθεί παρουσιάζονται διαδοχικοί προγνωστικοί χάρτες των αθροιστικών βροχοπτώσεων του «Ιανού» έως και τη νύχτα της Κυριακής 20/09, υποδεικνύοντας τόσο την κίνηση του συστήματος, όσο και τις περιοχές που θα πληγούν περισσότερο.

Πηγή: cretapost.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα