Φωτογραφία ντοκουμέντο με τις ζημιές στην τουρκική φρεγάτα μετά τη σύγκρουση με τη «Λήμνος»

Μια φωτογραφία που ξεμπροστιάζει για δεύτερη φορά την Τουρκία και την προπαγάνδα που επιχειρεί φέρνει σήμερα στη δημοσιότητα το Πρώτο Θέμα.

Στις 12 Αυγούστου Αθήνα και Άγκυρα έφτασαν πολύ κοντά στο θερμό επεισόδιο και αιτία ήταν η σύγκρουση δύο φρεγατών. Η Kemal Reis προσέκρουσε στην πλώρη της ελληνικής φρεγάτας «Λήμνος» που παρακολουθούσε τις κινήσεις του τουρκικού στολίσκου σε περιοχή ελληνικής υφαλοκρηπίδας από λάθος του χειριστή της.

Ο τουρκικός Τύπος δημοσίευσε τότε φωτογραφία

της ελληνικής φρεγάτας τονίζοντας ότι υπέστη πολύ σοβαρή ζημιά. Η πραγματικότητα βέβαια ήταν τελείως διαφορετική. Η «Λήμνος» είχε ένα πολύ ασήμαντο χτύπημα, ανίκανο να την εμποδίσει να συμμετάσχει κανονικά την επόμενη μέρα σε ελληνογαλλική άσκηση. Η δε φωτογραφία που χρησιμοποίησαν οι τουρκικές εφημερίδες για την προπαγάνδα τους είχε στη θέση της πλώρης την εικόνα ενός καρχαρία!

Τώρα ήρθε η στιγμή να φανεί η πραγματικότητα. Στη φωτογραφία λοιπόν που βλέπει σήμερα το φως της δημοσιότητας και η οποία δεν έχει ίχνος μοντάζ, είναι εμφανές ότι η τουρκική Kemal Reis έχει υποστεί μεγάλο πλήγμα. Χωρίς καρχαρίες και δελφίνια…

Keywords
Τυχαία Θέματα