Φωτιά στη Λακωνία: Σαρώνει την περιοχή η πύρινη λαίλαπα – Εκκενώνονται οικισμοί (video)

Σε εξέλιξη είναι από τις 12:00 το μεσημέρι η μεγάλη φωτιά σε δασική έκταση στην ευρύτερη περιοχή Λαγκάδα, στον δήμο Ανατολικής Μάνης. Ισχυρές δυνάμεις της Πυροσβεστικής, αποτελούμενες από 53 πυροσβέστες, με δύο ομάδες πεζοπόρων τμημάτων και 17 οχήματα, επιχειρούν την κατάσβεσή της, ενώ έχει πραγματοποιηθεί προληπτική εκκένωση τριών οικισμών στην περιοχή.

Από αέρος συνδράμουν τέσσερα πυροσβεστικά αεροσκάφη και πέντε ελικόπτερα, που πραγματοποιούν συνεχείς ρίψεις νερού, ενώ υδροφόρες της τοπικής αυτοδιοίκησης έχουν τεθεί στην διάθεση των δυνάμεων κατάσβεσης.

Από την αρχή της έναρξης

της πυρκαγιάς ξέσπασαν πολλές και διάσπαρτες εστίες με αποτέλεσμα να ανοίξει η φωτιά σε δύο πύρινα μέτωπα με ανέμους εντάσεως 5 μποφόρ, με αποτέλεσμα να εκφράζονται φόβοι ότι πρόκειται για οργανωμένο σχέδιο εμπρηστών παρότι δεν έχει προκύψει ακόμα σχετική πληροφορία στις Αρχές.

Λίγο πριν τις 14.00 το μέτωπο έσπασε στα δύο. Το ένα κινείται προς το βουνό και δεν ανησυχεί την Πυροσβεστική, αλλά το δεύτερο έχει φορά προς τους οικισμούς που βρίσκονται κοντά στη Νεάπολη. Προληπτικά δόθηκε εντολή για εκκένωση τριών οικισμών: Βάχος, Γέρμα και Δροσοπηγή θα αδειάσουν για κάθε ενδεχόμενο.

Σύμφωνα με την Πυροσβεστική, το μέτωπο βρίσκεται ανάμεσα στο Γύθειο και την Αρεόπολη στην περιοχή Δρακουλιάνικα. Οι πυροσβέστες δίνουν μάχη ώστε η φωτιά να μην απειλήσει κατοικημένες περιοχές. Οι ισχυροί άνεμοι που πνέουν δυσκολεύουν το έργο τους.

#Πυρκαγιά σε δασική έκταση στην περιοχή Λαγκαδά του Δήμου Ανατολικής Μάνης Λακωνίας. Άμεσα κινητοποιήθηκαν 53 #πυροσβέστες με 2 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων, 17 οχήματα, 4 Α/Φ και 5 Ε/Π. Συνδράμουν υδροφόρες ΟΤΑ.

— Πυροσβεστικό Σώμα (@pyrosvestiki) August 22, 2020

Νέα φωτιά καίει στη Μάνη

Σε εξέλιξη βρίσκεται πυρκαγιά που ξέσπασε από το μεσημέρι (περί τις 12.00) του Σαββάτου (22/08) και στην περιοχή Λαγκαδά του δήμου Ανατολικής Μάνη, όπως αναφέρει το «laconialive.gr».

Στο σημείο επιχειρούν 53 πυροσβέστες με 17 οχήματα και δύο πεζοπόρα τμήματα, ενώ από αέρος επιχειρούν ρίψεις νερού τέσσερα αεροσκάφη και πέντε ελικόπτερα.

Σύμφωνα με ανακοίνωση της πυροσβεστικής με εντολή του αρχηγού αντιστρατήγου Στέφανου Κολοκούρη, κλιμάκιο της Διεύθυνσης Αντιμετώπισης Εγκλημάτων Εμπρησμού (ΔΑΕΕ) μεταβαίνει στην Ανατολική Μάνη για τη διερεύνηση των αιτιών της πυρκαγιάς.

Keywords
Τυχαία Θέματα