Φίλης κατά Καμμένου: «Η Ελλάδα δεν έχει ανάγκη από Έλληνα Σαλβίνι»

Η επίθεση του Πάνου Καμμένου στην “Εφημερίδα των Συντακτών”, μέσω αναρτήσεων του στο twitter ήταν φυσικό να μην μείνει αναπάντητη από την εφημερίδα, η οποία σήμερα απαντά με δηλώσεις κορυφαίων στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ, όπως ο Νίκος Φίλης, ο οποίος δηλώνει ότι “η Ελλάδα δεν έχει ανάγκη ούτε

από Έλληνα Σαλβίνι, ούτε από Έλληνα Όρμπαν”

Ο Νίκος Φίλης, που σπανίως μασάει τα λόγια του δηλώνει στην εφημερίδα: «Η κυβέρνηση έχει προγραμματικές δηλώσεις ιδιαίτερα για το μείζον εθνικό θέμα τις οποίες οφείλει να σέβεται και να υπηρετεί ως κορυφαίος υπουργός. Δεν είναι υπουργός α λα καρτ. Με τις δηλώσεις του, τον υποτελή φιλοαμερικανισμό του και τις επινοήσεις για άξονες στο πλαίσιο ενός “ψυχρού” βαλκανικού πολέμου ,επιβαρύνει τη διεθνή θέση της χώρας και δοκιμάζει την κυβερνητική συνοχή. Είναι χίμαιρα και μάλιστα επικίνδυνη και αυτοκαταστροφική για τον ίδιο να θέλει να το παίξει Έλληνας Σαλβίνι ή Όρμπαν. Ο ΣΥΡΙΖΑ οφείλει να πάρει τα μέτρα του»

Σε ανάλογο μήκος κύματος και οι δηλώσεις της Τασίας Χριστοδουλοπούλου που αναφέρει ότι «η εξωτερική πολιτική διαμορφώνεται μόνο από τον πρωθυπουργό και τον υπουργό Εξωτερικών» και συμπληρώνει: «Το αδιέξοδο στο οποίο βρίσκεται (ο Πάνος Καμμένος) δεν δικαιολογεί όμως τίποτα από όσα επινοεί. Αντίθετα εντείνει τον φαύλο κύκλο στον οποίο βρίσκεται. Η κρίση του κ. Καμμένου δεν μπορεί να γίνει και κρίση της κυβέρνησης. Όσο νωρίτερα το καταλάβει, τόσο ο κ. Καμμένος όσο και η αντιπολίτευση, τόσο καλύτερα για όλους»

Keywords
Τυχαία Θέματα