«Φεύγω πολιτικά ηττημένος»: Συγκίνηση και χειραψίες στην τελευταία ομιλία Θεοδωράκη (video)

Χθες, Πέμπτη, ο Ευάγγελος Βενιζέλος πραγματοποίησε την τελευταία του ομιλία στη Βουλή, μετά από 26 ολόκληρα χρόνια. Τόσο πριν όσο και μετά την ομιλία του, βουλευτές από όλα τα κόμματα του έτειναν το χέρι τους για χειραψία. 

Το ίδιο σκηνικό, αν και με πολύ μικρότερη κοινοβουλευτική θητεία, επαναλήφθηκε σήμερα, Παρασκευή, με πρωταγωνιστή τον Σταύρο Θεοδωράκη.

Το Ποτάμι όπως έχει γίνει γνωστό εδώ και κάποιο καιρό, δεν θα

κατέβει στις εθνικές εκλογές της 7ης Ιουλίου, μετά το απογοητευτικό αποτέλεσμα που σημείωσε στις ευρωεκλογές. Δεδομένου λοιπόν ότι η Βουλή πραγματοποιεί την τελευταία της συνεδρία πριν τη διάλυσή της, ο επικεφαλής του Ποταμιού έδωσε την τελευταία του ομιλία. 

Κάνοντας αρχικά έναν σύντομο απολογισμό του κόμματος, ο Θεοδωράκης χαρακτήρισε μασκαριλίκια τις μεταπηδήσεις από το ένα κόμμα στο άλλο (ή όπως είπε σε μία άλλη βάρκα, ή καλύτερα μαούνα), κάτι που όπως είπε δεν χωρά στο αξιακό του σύστημα και συνιστά προδοσία, ενώ κλείνοντας ανέφερε πως «Αποχωρώ από τη Βουλή πολιτικά ηττημένος, ανθρώπινα θλιμμένος αλλά και αισιόδοξος ότι ο σπόρος που έριξε το Ποτάμι θα ανθίσει ξανά».

Τόσο ο προεδρεύων εκείνη την ώρα, Γιώργος Μαυρωτάς, όσο και στελέχη του κόμματος από τα θεωρεία, δεν έκρυψαν τη συγκίνησή τους για την τελευταία αυτή εμφάνιση, ενώ και σε αυτή την περίπτωση βουλευτές από διάφορα κόμματα έσπευσαν να τον αποχαιρετήσουν.

Keywords
Τυχαία Θέματα