Φατίχ Ντονμέζ: Συνεχίζουμε τις δραστηριότητες στη Μεσόγειο – Η Ελλάδα στερείται αξιοπιστίας (video)

Σε νέες δηλώσεις κατά της Ελλάδας προέβη το πρωί της Τρίτης (25/08), ο τούρκος υπουργός Ενέργειας, Φατίχ Ντονμέζ. Τόνισε ότι η Τουρκία συνεχίζει κανονικά τις δραστηριότητες στην ανατολική Μεσόγειο και κατηγόρησε την Αθήνα ότι στερείται αξιοπιστίας και συνωμοτεί με άλλες χώρες.

Ο Ντονμέζ, μιλώντας σήμερα στο «A Haber», πρόσθεσε ότι η Ελλάδα επιχειρεί

να προσεταιριστεί ορισμένες χώρες και υπογράμμισε πως η στάση της Τουρκίας είναι σύμφωνη με το διεθνές δίκαιο.

«Συνεχίζουμε με το σχέδιο και το πρόγραμμά μας. Καθώς έχουμε τόσο το Oruç Reis όσο και το πολοίο-γεωτρύπανο Yavuz στην ανατολική Μεσόγειο, το σχέδιό μας συνεχίζεται. Η στάση μας είναι ισχυρή με βάση το διεθνές δίκαιο», δήλωσε ο Ντονμέζ.

«Καθώς η Ελλάδα στερείται αξιοπιστίας, επιχειρεί να πάρει με το πλευρό της ορισμένες χώρες για να φανεί σωστή», παρατήρησε ο τούρκος πολιτικός.

#CANLI Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez A Haber’dehttps://t.co/umZms80JTu

— EHA MEDYA (@eha_medya) August 25, 2020

Υπενθυμίζεται πως νέος γύρος έντασης καταγράφεται μεταξύ Ελλάδας και Τουρκίας αφότου η Άγκυρα παράτεινε μέχρι τις 27 Αυγούστου τη NAVTEX που είχε εκδώσει για έρευνες εντός της ελληνικής υφαλοκρηπίδας (απάντησε η Αθήνα με αντί-Navtex για ασκήσεις στην περιοχή). Η ημερομηνία συμπίπτει με το Άτυπο Συμβούλιο των Υπουργών Εξωτερικών της ΕΕ που συνεδριάζει στο Βερολίνο, στις 27 Αυγούστου.

Σημειώνεται ότι ο τούρκος υπουργός Ενέργειας τόνισε το Σάββατο (22/08) ότι η Τουρκία αναμένει πως οι ενεργειακές εισαγωγές της θα μειωθούν σημαντικά μετά την ανακάλυψη μεγάλου κοιτάσματος φυσικού αερίου στη Μαύρη Θάλασσα και περισσότερες ανακαλύψεις μπορεί να γίνουν σε άλλες περιοχές, οι οποίες τώρα αξιολογούνται. Βάζοντας μέσα και την Ανατολική Μεσόγειο.

Bakan Keşfedilen Doğalgazın Parasal Değerini Açıkladı Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez, Karadeniz'de keşfedilen doğalgaz rezerviyle ilgili tüm detayları TRT Haber canlı yayınında anlattı. Bak.. https://t.co/ltj8lwOYQq

— urfadasin (@urfadasin) August 22, 2020

Keywords
Τυχαία Θέματα