«Φαρμάκι» Βαρουφάκη για Τσίπρα, Τσακαλώτο, Χουλιαράκη

Άλλη μία συνέντευξη, από αυτές που μας έχει συνηθίσει εδώ και κάποια χρόνια, έδωσε ο Γιάνης Βαρουφάκης, αναφερόμενος… σε τι άλλο; Σε Αλέξη Τσίπρα και σία. Και πάντα… με τα καλύτερα λόγια.

Αυτή τη φορά ο πρώην υπουργός Οικονομικών «έσταξε φαρμάκι» για τον πρωθυπουργό, αναφορικά με τη συμφωνία για πρωτογενή πλεονάσματα ύψους 3,5%.

«Του είπα είσαι εντελώς ηλίθιος; Εσένα τι σου έδωσαν ως αντάλλαγμα; Και μου απάντησε: “Α, έκανα βλακεία; Εντάξει, θα το πάρουμε πίσω”», είπε ο Βαρουφάκης. Και έσπευσε να προσθέσει πως

πραγματικότητα αποκάλεσε τον πρωθυπουργό με πιο σκληρό τρόπο απ’ ό,τι «ηλίθιος».

«Δεν ξέρω πότε αποφάσισε να συνθηκολογήσει ο Τσίπρας» είπε επίσης. Και σημείωσε ότι ο ίδιος δεν είχε πει στα Eurogroup ούτε μία λέξη με την οποία δεν ήταν σύμφωνος ο πρωθυπουργός.

Παράλληλα ο Γιάνης Βαρουφάκης είπε ξανά ότι ο Αλέξης Τσίπρας δεν ήθελε να κερδίσει το δημοψήφισμα. Όπως, είπε, δεν ήθελε εξ αρχής και η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ. «Εγώ δεν πίστευα ότι θα κερδίσουμε, αλλά το ποθούσα. Ο Τσίπρας δεν ήθελε με τίποτα να φτάσουμε το 51%» υποστήριξε.

Κατά μέτωπο επίθεση στον «yes man» Ευκλείδη Τσακαλώτο

Με αφορμή τη δήλωση του πρώην επικεφαλής του Eurogroup Γερούν Ντάισελμπλουμ ότι «με Τσίπρα και Τσακαλώτο είναι όλα πιο εύκολα», ο Γιάνης Βαρουφάκης επιτέθηκε στον αντικαταστάτη του στο ΥΠΟΙΚ Ευκλείδη Τσακαλώτο.

Δείτε επίσης: «Όλα έγιναν ευκολότερα από τότε που ανέλαβαν Τσίπρας και Τσακαλώτος»

«Την περίοδο της διαπραγμάτευσης ο ένας συμπλήρωνε τον άλλον. Πλέον δεν μπορώ να τον αναγνωρίσω. Κάποτε έβγαζε γλώσσα στον Σόιμπλε. Δεν ήταν yes man, έγινε στις 6 Ιουλίου. Με την περίπτωση του Ευκλείδη πονάω γιατί είδα αυτή τη μετάλλαξη. Δεν θα υποστηρίξω ποτέ όσα είπε ο Ευκλείδης μετά τις 6 Ιουλίου» είπε.

Ο Χουλιαράκης είναι ο εντολοδόχος της Τρόικα

Συνεχίζοντας τις βολές στην κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ ο κ. Βαρουφάκης δεν «ξέχασε» τον Γιώργο Χουλιαράκη, το οποίο χαρακτήρισε εξ αρχής εντολοδόχο της Τρόικα. «Είναι ξεκάθαρο αυτό. Δεν δούλευε για μένα ούτε για το υπουργείο μου» πρόσθεσε.

Πηγή: Παραπολιτικά

Keywords
Τυχαία Θέματα