Έξυπνο κόλπο για να χάσετε βάρος, αλλά να μη στερηθείτε το παγωτό

Το καλοκαίρι είναι εδώ. Από τη μία το «όνειρο» της καλλίγραμης σιλουέτας στην παραλία. Από την άλλη μία πυραμίδα αναρίθμητων γευστικών απολαύσεων με κορυφή το… παγωτό.

Για να μην παραμείνει «όνειρο» το σώμα που ονειρεύεστε πρέπει να αρχίσετε (εάν δεν έχετε αρχίσει ήδη) να προσέχετε λίγο (περισσότερο) τη διατροφή σας. Ωστόσο, επειδή καλοκαίρι χωρίς παγωτό

δεν μπορεί να υπάρξει, η Alyssa Cohen, διατροφολόγος και διαιτολόγος στη Νέα Υόρκη και blogger στο Fuel My Fit, έχει τη λύση.

Όπως εξηγεί, ο No. 1 κανόνας όσον αφορά στην απώλεια βάρους έχει να κάνει με την ισορροπία, όπως αναφέρει η ίδια.

Τι σημαίνει αυτό; Κάθε φορά που τρως κάτι «ένοχο» πρέπει να το συνδυάσεις με κάτι υγιεινό. Επί παραδείγματι: Εάν θέλετε να φάτε πίτσα, τότε συνδυάστε τη με σαλάτα. Έτσι, θα καταναλώσετε λιγότερη ποσότητα παχυντικής τροφής.

Το «κλειδί» είναι να μην περιορίζεις τον εαυτό σου. «Όταν κάτι είναι απαγορευμένο, το θέλουμε περισσότερο. Και τότε μπορεί να το παρακάνεις», τονίζει.

«Προσπαθώ να είμαι σίγουρη ότι όλες οι τροφές ακόμα και τα γλυκά είναι ελάχιστα επεξεργασμένες. Μπορείς να φας λίγη μαύρη σοκολάτα με φυστικοβούτυρο», αναφέρει η διατροφολόγος.

Παγωτό

Όπως εξηγεί η Alyssa Cohen, ένα παγωτό ή ένα μπισκότο μπορούν να συνδυαστούν με μερικές φέτες μήλου ή μερικά μούρα. Με μερικά φρούτα δηλαδή. Έτσι, θα απολαύσεις κάτι που θες πολύ με κάτι που κάνει καλό στην υγεία σου.

Την επόμενη φορά, λοιπόν, που θες να φας μια μπάλα παγωτό, κόψε ένα φρούτο και απόλαυσέ τα μαζί.

Keywords
Τυχαία Θέματα