Έξι άτομα αποκαλύπτουν τις καλύτερες συμβουλές που έχουν ακούσει για τις σχέσεις

Συμβουλές περί σχέσεων μπορεί να δώσει ο καθένας, ανάλογα με τις εμπειρίες του ή αυτά που θα ήθελε να κάνει. Μπορεί, όμως, μια σχέση να βελτιωθεί αν τα άτομα που την απαρτίζουν εφαρμόσουν συμβουλές που ακούνε από φίλους ή διαβάζουν στο αχανές διαδίκτυο; Η αλήθεια είναι κάποιες από αυτές τις συμβουλές μπορεί πραγματικά να βοηθήσουν ή να μας δώσουν μια κατεύθυνση και ένα ερέθισμα για να αλλάξουμε κάτι.

Στο Reddit, δεκάδες άνθρωποι απάντησαν στην ερώτηση «Ποια είναι η καλύτερη συμβουλή για τις σχέσεις που έχεις ακούσει;», το Bussiness Insider

συγκέντρωσε τις 6 καλύτερες κι εμείς σας τις παρουσιάζουμε:

Μην επιτρέπεις σε άλλους ανθρώπους να χτίζουν ή να καταστρέφουν την αυτοεκτίμησή σου. Αυτό σημαίνει με άλλα λόγια, να μην περιμένεις ότι μια σχέση θα σε κάνει χαρούμενο/η αφού πρέπει να μπορείς και μόνος/η σου να απολαμβάνεις τη ζωή.

Η αγάπη δεν αρκεί για μια σταθερή σχέση. Χρειάζεται να υπάρχει και δέσμευση και προσπάθεια.

Εστίασε στη δική σου σχέση και όχι σε αυτή ενός φίλου ή γνωστού σου. Μπορεί οι σχέσεις των φίλων σου να σου φαίνονται άψογες και να θέλεις π.χ. να τους μοιάσεις, στην πραγματικότητα, όμως, σπάνια γνωρίζεις τι προβλήματα μπορεί να κρύβει κάθε σχέση.

Οι συγκρούσεις είναι αναπόφευκτες. Καμία σχέση δεν είναι τέλεια και είναι φυσικό να υπάρχουν συγκρούσεις και τσακωμοί. Το θέμα είναι να υπάρχει διάθεση για να λυθούν τα προβλήματα που προκύπτουν.

Επέλεξε ποιες μάχες θα δώσεις. Για να μην υπάρχει φθορά στη σχέση, είναι προτιμότερο να διαχωρίσει κανείς ποια είναι τα σημαντικά για τα οποία αξίζει να τσακωθεί κανείς.

Χρειάζεται προσπάθεια για να διατηρήσει κανείς τη φλόγα ζωντανή. Ένας χρήστης συμβουλεύει να μην σταματήσει ποτέ ένα ζευγάρι να βγαίνει ραντεβού και να ερωτοτροπεί ειδικά όταν βρίσκεται σε μακροχρόνια σχέση ή σε γάμο, ώστε να νιώθουν και οι δύο ποθητοί.

Keywords
Τυχαία Θέματα