Τοξικό νέφος κάλυψε το Σίδνεϊ – Εξακολουθούν να μαίνονται οι πυρκαγιές στην Αυστραλία (video)

Πυκνό, τοξικό νέφος καλύπτει το Σίδνεϊ σήμερα εξαιτίας των πυρκαγιών που καταστρέφουν τις ανατολικές ακτές της Αυστραλίας από την Παρασκευή (15/11).

#Smoke haze over #Sydney looking east over Rushcutters Bay pic.twitter.com/8XqPxYYExd

— Prof Kerryn Phelps AM (@drkerrynphelps) November 18, 2019

Το επίπεδο της ατμοσφαιρικής

μόλυνσης έχει φτάσει σε «επικίνδυνο» επίπεδο, σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία και συγκρίνεται πλέον με αυτό που καταγράφεται στο Νέο Δελχί της Ινδίας. Οι κάτοικοι της πόλης έλαβαν συστάσεις να μην επιδίδονται σε φυσικές δραστηριότητες σε εξωτερικούς χώρους.

#Smoke has again moved into #Sydney, reducing air quality to Poor. Latest air quality reading: https://t.co/g3u3OHsX9Q Smoke will persist until a southerly change clears it away this evening. Latest forecast: https://t.co/swGZ6BSLY0 Health information: https://t.co/R0MxW5vqeh pic.twitter.com/TobDcMxc68

— Bureau of Meteorology, New South Wales (@BOM_NSW) November 15, 2019

Τα μικροσωματίδια επηρεάζουν το αναπνευστικό σύστημα των ανθρώπων και ενδέχεται να επιδεινώνουν ήδη υπάρχοντα καρδιολογικά και πνευμονολογικά προβλήματα, εξήγησε ο διευθυντής περιβαλλοντικής υγείας της πολιτείας της Νέας Νότιας Ουαλίας, Ρίτσαρντ Μπρουμ.

Incredibly dramatic #Sydney skyline. ⁦@BOM_au⁩ ⁦@ABC⁩ pic.twitter.com/7w62usSOtj

— Chris Mitchell (@chrismbbcsport) November 12, 2019

«Στους περισσότερους ανθρώπους ο καπνός προκαλεί ελαφρά συμπτώματα όπως ερεθισμό στα μάτια, τη μύτη και τον λαιμό, ωστόσο οι άνθρωποι που πάσχουν από άσθμα, φύσημα και στηθάγχη είναι πιο ευαίσθητοι στις επιπτώσεις του καπνού», εξήγησε.

#Sydney #sky covered by #thick #smoke #cloud https://t.co/otXfL7UVqK pic.twitter.com/Ix57imZjUj

— Proto Thema English (@eprotothema) November 19, 2019

Το νέφος που καλύπτει το Σίδνεϊ, πρωτεύουσα της Νέας Νότιας Ουαλίας, προέρχεται σε μεγάλο μέρος από την τεράστια πυρκαγιά που μαίνεται εδώ και ημέρες και έχει καταστρέψει δύο εθνικά πάρκα, περίπου 100 χιλιόμετρα βορειοδυτικά της πόλης. Ήδη έχουν καεί σχεδόν 1.400.000 στρέμματα θαμνότοπου.

#australiafire #AUSTRALIANBUSHFIRES

Keywords
Τυχαία Θέματα