Εξακολουθεί να καίει η φωτιά στη Μεταμόρφωση – Κατέρρευσε τμήμα του εργοστασίου (video)

Παρότι άνδρες της Πυροσβεστικής επιχειρούσαν όλο το βράδυ στο εργοστάσιο ανακύκλωσης πλαστικών στη Μεταμόρφωση, η φωτιά που εκδηλώθηκε χθες εξακολουθεί να καίει και το πρωί της Κυριακής και μάλιστα θα χρειαστεί και αρκετές ώρες για να σβήσει, λόγω των υλικών που υπάρχουν στο εσωτερικό του.

Όπως έκανε γνωστό ο ταξίαρχος της Πυροσβεστικής, Γιάννης Πάλιουρας, κατέρρευσε τμήμα του εργοστασίου χωρίς ευτυχώς να υπάρξει κάποιο δυσάρεστο απρόοπτο.

Σύμφωνα με την Πυροσβεστική Υπηρεσία στο σημείο επιχειρούν 49 πυροσβέστες με 16 οχήματα.

Ζερεφός: Άκρως τοξικός ο καπνός

Σύμφωνα

με όσα δήλωσε χθες ο Χρήστος Ζερεφός, ακαδημαϊκός φυσικής της ατμόσφαιρας, μιλώντας στο MEGA, οι ουσίες που εκλύονται από την καύση πλαστικών είναι ιδιαίτερα τοξικές.

«Όταν καίγονται σε υψηλή θερμοκρασία πλαστικά, τότε εκλύονται πολύ τοξικές ουσίες. Ευτυχώς έχουν ενημερωθεί οι κάτοικοι και ξέρουν ότι πρέπει να έχουν κλειστά παράθυρα. Οπωσδήποτε στις πόρτες να βάλουν βρεγμένες πετσέτες για να ελαχιστοποιήσουν την ποσότητα των αιωρούμενων σωματιδίων που μπορούν να μπουν στον χώρο.

Επίσης, συστήνουμε σε αυτούς που περπατούν στον δρόμο να μην πηγαίνουν προς τα εκεί που φυσάει ο αέρας, να πηγαίνουν κάθετα προς τον αέρα. Το νέφος αραιώνει πλευρικά πολύ γρήγορα. Από εκεί που φυσάει ο αέρας πάμε κάθετα, είτε δεξιά, είτε αριστερά από τον καπνό», τόνισε μεταξύ άλλων ο κ. Ζερεφός.

Keywords
Τυχαία Θέματα