Έβρος: Νέα κατάληψη οδοστρώματος από πρόσφυγες που ζητούν να… συλληφθούν

Με αμείωτη ένταση συνεχίζονται οι προσφυγικές-μεταναστευτικές ροές προς τη χώρα μας, από την Τουρκία. Πριν από ένα χρόνο δεκάδες προσφυγές και μετανάστες που έφτασαν στην Ελλάδα από τον Έβρο, προχώρησαν σε συμβολική κατάληψη του οδοστρώματος με τι αίτημα της σύλληψης. Μάλιστα είχαν γράψει και κείμενα για να ενημερώσουν τα μέσα.

Το φαινόμενο, λοιπόν επαναλαμβάνεται για δεύτερη φορά μέσα σε ένα μήνα στην περιοχή των Καστανιών και προβληματίζει τις αστυνομικές Αρχές, καθώς επιβεβαιώνει την παρουσία στην περιοχή ενός δικτύου

υποδοχής και υποστήριξης, το οποίο διαθέτει ενημερωμένη λίστα με τις ηλεκτρονικές διευθύνσεις ελληνικών μέσων ενημέρωσης, τοπικής και πανελλαδικής εμβέλειας, προκειμένου να κάνει γνωστές τις αφίξεις και τα αιτήματα των νεοεισερχόμενων μεταναστών.

Το πρωί της Τρίτης δεκάδες άτομα εισήλθαν από την περιοχή των Καστανιών, κάθισαν στο οδόστρωμα και διέκοψαν την κυκλοφορία, περιμένοντας την αστυνομία για να συλληφθούν, είναι τουλάχιστον 40 μετανάστες, στην πλειονότητά τους άνδρες. Η αστυνομία τους μετέφερε στην Ορεστιάδα και αναμένεται να σχηματιστεί δικογραφία σε βάρος τους.

Τον Δεκαπενταύγουστο, πάλι μέσω μαζικής αποστολής e-mail, τα ΜΜΕ είχαν πληροφορηθεί για τη μαζική είσοδο 80 μεταναστών, που έκαναν κατάληψη οδοστρώματος στην διασταύρωση Καβύλης στην Ορεστιάδα. Τότε οι φωτογραφίες συνοδευόταν και από δελτίο τύπου, με το οποίο οι εισερχόμενοι κατήγγειλαν κακομεταχείρισή τους από Τούρκους αστυνομικούς, αλλά και επίθεση που δέχτηκαν στην Ελλάδα από άγνωστους κουκουλοφόρους που τους αφαίρεσαν κινητά και χρήματα.

Υπενθυμίζεται ότι τον περασμένο Απρίλιο προκάλεσε αίσθηση ένα πρωτοφανές περιστατικό στην Ορεστιάδα. Οι 61 πρόσφυγες και μετανάστες που εισήλθαν μαζικά από τον Έβρο, πήγαν στις 5 τα ξημερώματα σε οικοδομή στο κέντρο της πόλης, όπου διαμένουν Γερμανοί και Ολλανδοί αξιωματούχοι της Ευρωπαϊκής Συνοριοφυλακής – Ακτοφυλακής (FRONTEX) και χτυπώντας επίμονα τα κουδούνια τους ξύπνησαν, ζητώντας να… συλληφθούν.

Keywords
Τυχαία Θέματα