Ευρωπαϊκό κλειστού στίβου: Η Στεφανίδη στο Βελιγράδι με στόχο το χρυσό μετάλλιο

Η Κατερίνα Στεφανίδη βρίσκεται ήδη Βελιγράδι για να λάβει μέρος στο 34ο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα κλειστού στίβου που διεξάγεται στη σερβική πρωτεύουσα από 3 έως 5 Μαρτίου με στόχο το χρυσό μετάλλιο.

«Πρώτα απ΄ όλα με ενδιαφέρει το βάθρο. Σε μια μεγάλη διοργάνωση πάντα παίζει ρόλο και η τύχη. Θεωρητικά ο αγώνας είναι εύκολος, όμως, δεν θέλω και δεν θα υποτιμήσω καμία αντίπαλό μου», είπε αρχικά η Στεφανίδη που δεν παρέλειψε να αναφερθεί και στον δεύτερο στόχο που έχει θέσει για αυτή τη συμμετοχή

της.

«Από την άλλη δεν το κρύβω πως στόχος μου είναι να κάνω ρεκόρ αγώνων (4.90μ). Είναι αλήθεια πως όταν μένω μόνη στον αγώνα και δεν έχω την απαιτούμενη πίεση από τις αντιπάλους μου, δεν λειτουργώ όσο καλά θέλω. Σε κάθε περίπτωση πρώτος στόχος είναι να κερδίσω τον αγώνα κι αν όλα πάνε καλά να διεκδικήσω και το ρεκόρ της Ισινμπάγεβα».

Η Στεφανίδη έχει καταφέρει τα τελευταία χρόνια όχι μόνο να ανέβει στην κορυφή, αλλά να διατηρηθεί με επιτυχία σε αυτήν. «Το να φτάσεις στην κορυφή είναι δύσκολο. Χρειάστηκε να περάσω από διάφορα στάδια για να καταφέρω τελικά να ξεκολλήσω από το 4.30μ και να φτάσω στο 4.60 μέτρα. Από την άλλη δεν είναι εύκολο να παραμείνεις σε υψηλό επίπεδο. Νομίζω πως το έχω πετύχει κυρίως λόγω της εμπειρίας μου. Από εκεί και πέρα έχω ξανά πει πως μετά την ολοκλήρωση των σπουδών μου βρήκα ισορροπία, διασκεδάζω αυτό που κάνω, δεν με φορτώνει».

Η 27χρονη έχει καταφέρει από το 2014 έως και σήμερα να κατακτήσει μετάλλιο σε όλες τις μεγάλες διοργανώσεις, εκτός από μία, το παγκόσμιο πρωτάθλημα ανοιχτού.

«Φέτος η προπόνηση πήγε διαφορετικά και αυτό γιατί από την αρχή ο στόχος ήταν ο ανοιχτός και όχι τόσο ο κλειστός. Φέτος ίσως να είναι και η πρώτη χρονιά, που το καλοκαίρι θα πηδήσω καλύτερα από ότι το χειμώνα. Θέλω μετάλλιο στο Λονδίνο και με βάση αυτό το στόχο έβαλα τις βάσεις της προετοιμασίας από την αρχή της σεζόν».

Η Στεφανίδη ταξίδεψε στο Βελιγράδι με φετινό ρεκόρ 4.82μ, που είναι η κορυφαία επίδοση ανάμεσα στις μετέχουσες. Ο τελικός του επί κοντώ γυναικών θα γίνει το Σάββατο (4/3) στις 19.05 με τη συμμετοχή 13 αθλητριών.

Keywords
Τυχαία Θέματα
Ευρωπαϊκό, Στεφανίδη, Βελιγράδι,evropaiko, stefanidi, veligradi