Ευρωμπάσκετ: Η Ελλάδα κόντρα στη Ρωσία για την τετράδα

Η εθνική συναντά τη Ρωσία σήμερα στις 18:45 στο Σινάν Ερντέμ της Κωνσταντινούπολης στον δρόμο προς τα ημιτελικά του Ευρωμπάσκετ 2017.

Δύο ομάδες που μοιάζουν και… ταιριάζουν! Η λεπτομέρεια (μία χαμένη βολή ή μία λάθος πάσα) μπορεί να κρίνει το νικητή με τους δύο προπονητές Κώστα Μίσσα και Σεργκέι Μπαζάρεβιτς να έχουν προετοιμάσει και το τελευταίο play,

να έχουν δει καρέ καρέ στο σκάουτινγκ κάθε αδυναμία κάθε παίκτη της αντιπάλου, με στόχο να την κατευθύνουν με την άμυνα να πάει εκεί που νιώθει έξω από τα νερά της.

Η Ελλάδα αγωνίστηκε τελευταία φορά σε ημιτελικό το 2009 στο Ευρωμπάσκετ της Πολωνίας, όταν κατέκτησε το χάλκινο μετάλλιο. Η Ρωσία ήταν χάλκινη το 2011.

Οκτώ χρόνια αναμονή για τη «γαλανόλευκη», 6 χρόνια για την «αρκούδα» που ήταν 3η και στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Λονδίνου, το 2012. Μοναδικό χρυσό μετάλλιο για τους Ρώσους, αυτό στη Μαδρίτη το 2007, με τον Τζέι Αρ Χόλντεν να πετυχαίνει στην εκπνοή το νικητήριο καλάθι απέναντι στην οικοδέσποινα Ισπανία.

Η άμυνα ή η επίθεση είναι πιο σημαντική για την εθνική στον αγώνα με τους Ρώσους; Η άμυνα! Να χαλάσει το μυαλό του Αλεξέι Σβεντ, ο οποίος πετυχαίνει 23,7 πόντους, μοιράζει 6,7 ασίστ και μαζεύει 3,2 ριμπάουντ μέσο όρο σε αυτό το τουρνουά.

Επίσης αν ο Κώστας Σλούκας και ο Νικ Καλάθης είναι τόσο εύστοχοι όσο στους δύο τελευταίους αγώνες, τότε η Ελλάδα θα έχει το πάνω χέρι! Έχει φτάσει η ώρα για ένα μεγάλο παιχνίδι από τον Γιώργο Πρίντεζη, τον οποίο θα έχουν στοχεύσει οι έμπειροι Βορόντσεβιτς και Κουρμπάνοφ, δύο παίκτες που έφευγαν πάντα δυσαρεστημένοι πάντως όταν μάρκαραν τον «Πριντ» σε φάιναλ φορ Euroleague.

(ΑΠΕ-ΜΠΕ)

Keywords
Τυχαία Θέματα