Ευρεία συναίνεση για το τέμενος – «Ναι» ΣΥΡΙΖΑ και ΑΝΕΛ για την επιλογή διευθυντών

Ολοκληρώθηκε στην Ολομέλεια της Βουλής η συζήτηση και η ψήφιση του νομοσχεδίου του υπουργείου Παιδείας για την επιτάχυνση του κυβερνητικού έργου σε θέματα εκπαίδευσης, το οποίο έγινε δεκτό κατά πλειοψηφία.

Επί της αρχής του υπερψηφίστηκε μόνο από τον ΣΥΡΙΖΑ και τους ΑΝΕΛ, ενώ η Δημοκρατική Συμπαράταξη δήλωσε «παρών» και όλα τα υπόλοιπα κόμματα της αντιπολίτευσης καταψήφισαν.

Αντίθετα, ευρεία διακομματική συναίνεση

εξασφάλισε το επίμαχο άρθρο 5 για τη λειτουργία μουσουλμανικού τεμένους στην Αθήνα, το οποίο υπερψηφίστηκε από όλα τα κόμματα πλην των ΑΝΕΛ και της Χρυσής Αυγής.

Η συζήτηση ξεκίνησε με τις εισηγήσεις των εκπροσώπων των κομμάτων, όπου σημειώθηκε αντιπαράθεση ανάμεσα στην κυβέρνηση και την εκπρόσωπο της ΝΔ, Νίκη Κεραμέως.

Πολιτική και κοινωνική ωριμότητα για το τέμενος ζήτησε ο Γαβρόγλου

Την ανάγκη να επιδείξουν όλα τα κόμματα, πολιτική και κοινωνική ωριμότητα στο θέμα της οικοδόμησης και λειτουργίας του μουσουλμανικού τεμένους στην Αθήνα, επεσήμανε ο υπουργός Παιδείας Κώστας Γαβρόγλου κατά τη συζήτηση του νομοσχεδίου.

«Έχει σημασία η οικοδόμηση και λειτουργία του τεμένους. Η οικοδόμηση του δεν ταυτίζεται με την λειτουργία του. Πρέπει να δείξουμε πολιτική και κοινωνική ωριμότητα όταν έχουμε τόσο κόσμο και στην Αττική και στη χώρα που είναι μουσουλμάνοι», τόνισε χαρακτηριστικά.

Ακόμα, ο υπουργός Παιδείας κάλεσε όλα τα κόμματα «να εκφράσουν τη βούλησή τους, ώστε να λυθεί το θέμα του μουσουλμανικού νεκροταφείου στο Σχιστό», για τη δημιουργία του οποίου ομόφωνα η εκκλησία της Ελλάδος, έχει παραχωρήσει 20 στρέμματα.

Επίσης, ο υπουργός Παιδείας έκανε δεκτή την πρόταση του Κυριάκου Μητσοτάκη σχετικά με τη χρηματοδότηση του τεμένους.

Keywords
Τυχαία Θέματα