Έτσι θα λειτουργήσουν τα φροντιστήρια – Ισχύουν τα μέτρα πρόληψης

Στην ενημέρωση που έκανε η Νίκη Κεραμέως, στο πλαίσιο του σχεδίου για την επαναλειτουργία των σχολείων, έκανε γνωστό και τον τρόπο με τον οποίο θα λειτουργήσουν τα φροντιστήρια.

Όπως είπε η Υπουργός Παιδείας, τα φροντιστήρια θα λειτουργήσουν ακριβώς όπως και τα σχολεία. Θα ακολουθήσουν δηλαδή τη σταδιακή επαναλειτουργία της αντίστοιχης εκπαιδευτικής βαθμίδας.

Έτσι τα φροντιστήρια Μέσης Εκαπίδευσης θα λειτουργήσουν μαζί με τα τμήματα

της Γ’ Λυκείου στις 11 Μαΐου. Τα τμήματα της Α’, Β’ Λυκείου και Γυμνασίου καθώς και τα μαθήματα ξένων γλωσσών επανεκκινούν στις 18 Μαΐου.

Τόνισε ακόμα ότι υπάρχει ισχυρή σύσταση για τηλεκπαίδευση. Θα ισχύουν και στα φροντιστήρια τα μέτρα πρόληψης, δηλαδή η απόσταση 1,5 μέτρου μεταξύ μαθητών, και το όριο 15 μαθητών ανά τμήμα.

Τα φροντιστήρια θα ακολουθήσουν τη σταδιακή επαναλειτουργία της αντίστοιχης εκπαιδευτικής βαθμίδας, δηλαδή τα τμήματα της Γ’ Λυκείου ξεκινούν στις 11 Μαΐου, ενώ τα τμήματα της Α’, Β’ Λυκείου και Γυμνασίου καθώς και τα μαθήματα ξένων γλωσσών επανεκκινούν στις 18 Μαΐου. Υπάρχει ωστόσο ισχυρή σύσταση για τηλεκπαίδευση. Θα ισχύουν και στα φροντιστήρια τα μέτρα πρόληψης, δηλαδή η απόσταση 1,5 μέτρου μεταξύ μαθητών, και το όριο 15 μαθητών ανά τμήμα.

Όσον αφορά στα ειδικά σχολεία παρατείνεται η αναστολή λειτουργίας. Η επαναλειτουργία των δομών ελληνόγλωσσης εκπαίδευσης εξωτερικού θα πραγματοποιείται βάσει απόφασης του συντονιστή εκπαίδευσης, ανάλογα με τις επικρατούσες συνθήκες της κάθε χώρας.

Πηγή: Έτσι θα λειτουργήσουν τα φροντιστήρια – Ισχύουν τα μέτρα πρόληψης - altsantiri

Keywords
Τυχαία Θέματα