Έτσι είναι σήμερα ο θρυλικός προπονητής του ΟΦΗ, Ευγένιος Γκέραρντ (εικόνες – video)

Έφτασε στην Ελλάδα το 1985 για λογαριασμό του ΟΦΗ, έμεινε στην ιστορία ως ο μακροβιότερος προπονητής στη χώρα μας και έγινε… Κρητικός αφού έμεινε στο Ηράκλειο μέχρι το 2000, κατακτώντας το Κύπελλο Ελλάδας το 1987. Στη συνέχεια συνεργάστηκε με την ΑΕΚ, τον ΑΠΟΕΛ,

τον Ηρακλή και την Παναχαϊκή.

Ο λόγος φυσικά για τον Ευγένιο Γκέραρντ, που συνέδεσε το όνομά του με τον ΟΦΗ, σήμερα ζει ακόμα στην Κρήτη, στο χωριό Ελιά μαζί με τη σύζυγό του Κατερίνα και είναι 77 ετών.

Σε συνέντευξη του σε εφημερίδα του Ηρακλείου, το 2014 ο Γκέραρντ είχε αποκαλύψει πώς προέκυψε ο ΟΦΗ στην καριέρα του: «Ήμουν για διακοπές στην Ρουμανία και Βουλγαρία, όταν τηλεφώνησε ο Καζανάκης στον μάνατζερ μου και ζήτησε να έρθω στην Ελλάδα. Θυμάμαι είχα ένα μικρό αυτοκίνητο το οποίο πήρα και με αυτό έφτασα στην Κρήτη όπου δεν ήξερα κανένα και δεν με ήξερε κανείς», είχε αναφέρει.

Όσο για την πρώτη εικόνα από τον ΟΦΗ; Ο προπονητής διηγείται την πρώτη του εμπειρία: «Όταν πήγα να δω το προπονητικό κέντρο στο Λίντο είδα ένα γήπεδο γεμάτο με χόρτα και πέτρες. Είπα ότι δεν γίνεται να κάνουν προπόνηση οι παίκτες σε αυτό. Εκεί γεννήθηκε η ιδέα να αποκτήσει ο ΟΦΗ ένα σύγχρονο αθλητικό κέντρο. Πήγαμε στην Ελιά να δούμε μια έκταση αλλά τελικά αυτή η υπόθεση δεν προχώρησε. Αργότερα προέκυψε η περιοχή του Σκαφιιδαρά που ήταν γεμάτη σκουπίδια και τελικά εκεί έγινε το ΒΑΚ».

Για το γεγονός ότι τελικά έμεινε στην Κρήτη ανέφερε ότι: «Όταν ήρθα δεν πίστευα ότι θα μείνω τόσα χρόνια. Έλεγα τότε ότι είχα έρθει σε τρελοκομείο. Όμως η Ελλάδα είναι πολύ όμορφη χώρα και η Κρήτη ακόμα πιο ωραία. Έχει πολύ καλό κλίμα, καλό φαγητό και κρασί και καλούς ανθρώπους. Αυτά είναι δύσκολο να τα βρεις όλα μαζί σε άλλη χώρα. Για μένα εδώ πλέον είναι το σπίτι μου».

Πριν μερικούς μήνες το Novasports έκανε έκανε μεγάλο αφιέρωμα στον Ολλανδό ενώ παίκτες του ΟΦΗ από εκείνους με τους οποίους πέτυχε σπουδαία πράγματα τον επισκέφθηκαν στο σπίτι του στην Ελιά.

Δείτε το αφιέρωμα:

Keywords
Τυχαία Θέματα