Εθνική ομάδα πόλο: Πήγαμε στον τελικό με πλάνο και καθαρό μυαλό (εικόνες)

Η προσήλωση στο πλάνο, το καθαρό μυαλό και η σωστή αμυντική λειτουργία, ήταν σύμφωνα με τον Γιώργο Μορφέση τα στοιχεία που οδήγησαν την εθνική υδατοσφαίρισης των γυναικών στη μεγαλειώδη νίκη με 11-9 επί της Ισπανίας και την πρόκριση στον τελικό του ευρωπαϊκού πρωταθλήματος της Βαρκελώνης. Μία επιτυχία που ήρθε σε μια δύσκολη περίοδο για τη χώρα μας, που συγκλονίζεται από την τραγωδία λόγω των φονικών πυρκαγιών.

«Ήμασταν η καλύτερη ομάδα σήμερα, παίζοντας απέναντι στην Ισπανία, που ήταν τα δύο τελευταία χρόνια η καλύτερη ευρωπαϊκή ομάδα και μία από τις καλύτερες στον κόσμο.

Από το πρώτο λεπτό μέχρι το τελευταίο είχαμε πλάνο και καθαρό μυαλό, είχαμε εξαιρετική αμυντική λειτουργία, γνωρίζαμε ότι η διαιτησία θα είναι απέναντί μας, αλλά μπορέσαμε και βγήκαμε νικητές. Συγχαρητήρια σε όλα τα κορίτσια, κοιτάζουμε μπροστά. Αυτή η ομάδα έχει πολύ μέλλον, τα κορίτσια αυτά δούλευαν ακατάπαυστα δίνοντας το 150% των δυνάμεών τους με όλους τους προπονητές, όχι μόνο με εμένα», τόνισε ο ομοσπονδιακός τεχνικός.

Αναφερόμενος στον τελικό της Παρασκευής με την Ολλανδία, ο προπονητής της εθνικής ομάδας υπογράμμισε: «Στο παιχνίδι με την Ολλανδία πρέπει να κάνουμε καλή διαχείριση, καθώς εκείνη έπαιξε ένα εύκολο χιαστί ματς (σ.σ. τον προημιτελικό με τη Γερμανία), σε αντίθεση με εμάς που είχαμε δύο πολύ δύσκολα παιχνίδια. Θεωρώ ότι θα πρέπει να παίξουμε δίχως άγχος, να τα δώσουμε όλα, να ακολουθήσουμε το πλάνο και να διεκδικήσουμε το καλύτερο. Είναι μεγάλη χαρά να παίξουμε μετά από έξι χρόνια σε τελικό Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος».

Και κατέληξε ο Γιώργος Μορφέσης: «Πριν το παιχνίδι είπα στα κορίτσια ότι είναι τιμή μας να παίξουμε απέναντι στην καλύτερη ευρωπαϊκή ομάδα, την Ισπανία, μέσα στην έδρα της, απέναντι στη διαιτησία και τον κόσμο της και τελικά τα καταφέραμε».

Ο Δημήτρης Διαθεσόπουλος, αφού έδωσε συγχαρητήρια στην εθνική ομάδα, αφιέρωσε τη νίκη στη μνήμη των θυμάτων από τις φονικές πυρκαγιές στην Αττική. «Συγχαρητήρια σε όλα τα κορίτσια και το προπονητικό τιμ για αυτή την σπουδαία επιτυχία, την οποία αφιερώνουμε στη μνήμη όλων όσων άδικα έφυγαν από τη ζωή τη Δευτέρα, αλλά και τον βασανισμένο τα τελευταία χρόνια ελληνικό λαό. Να ευχηθούμε όλοι να μην ξαναζήσουμε αντίστοιχες στιγμές στο μέλλον», επισήμανε ο πρόεδρος της ΚΟΕ και συνέχισε: «Η ελληνική ομάδα είναι η πιο νεανική του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος, που αποτελείται από παιδιά με τεράστιο μέλλον μπροστά τους και μπορούν να συνθέσουν την ομάδα των επόμενων Ολυμπιακών Αγώνων. Μια νεανική ομάδα με αστείρευτο ταλέντο. Θεωρώ ότι αν η Ελλάδα παίξει στον τελικό όπως έπαιξε σήμερα, απέναντι στο μεγάλο φαβορί της διοργάνωσης, δεν έχει να φοβηθεί τίποτα απέναντι στην πολύ καλή Ολλανδία. Χρειάζεται ηρεμία, αυτοσυγκέντρωση για να διεκδικήσουμε την κορυφή της Ευρώπης. Κερδίσαμε δίκαια, καθαρά και χωρίς κανένα πρόβλημα, σε μια σπουδαία εμφάνιση. Ευελπιστώ στο χρυσό μετάλλιο».

Η Βασιλική Γαρελίδη-Αρβανιτοπούλου, αρχηγός της ελληνικής αποστολής στη Βαρκελώνη, σημείωσε από τη μεριά της: «Επιστρέφουμε στο βάθρο μετά από έξι ολόκληρα χρόνια. Δάκρυα χαράς από όλα τα κορίτσια για την επιτυχία, την οποία αφιερώνουμε στους δοκιμασμένους Έλληνες μετά την τραγωδία της Δευτέρας. Παίξαμε πολύ καλά, πίστευα από την πρώτη στιγμή πως είχαμε τη δυνατότητα να φτάσουμε στο χρυσό μετάλλιο. Τίποτα πλέον δεν μας σταματά».

Για το γόητρο η εθνική με Ρωσία

Με τους αγώνες κατάταξης για τις θέσεις 5-8 θα ολοκληρώσει η εθνική υδατοσφαίρισης των ανδρών τις υποχρεώσεις της στο ευρωπαϊκό πρωτάθλημα της Βαρκελώνης. Μετά την ήττα στο προχθεσινό προημιτελικό με την Ισπανία, ο αντικειμενικός στόχος της ελληνικής ομάδας χάθηκε και απομένει πλέον μόνο το γόητρο ως κίνητρο για τα δύο εναπομείναντα παιχνίδια. Ως πρώτο βήμα για την κατάληψη της πέμπτης θέσης, το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα αντιμετωπίζει την Πέμπτη (19:15) τη Ρωσία, με στόχο να επανέλθει στις νίκες, αλλά και στις καλές εμφανίσεις, αφού η εικόνα των διεθνών στο κρίσιμο ματς με τους Ιβηρες ήταν απογοητευτική.

Απόψε θα γίνει γνωστό και το ζευγάρι του τελικού, που θα διεκδικήσει το Σάββατο (28/8) τον τίτλο του πρωταθλητή Ευρώπης. Κροατία και Σερβία συγκρούονται εκ νέου σε ημιτελικό, ένα χρόνο μετά τη νίκη των «χρβάτσκι» στο Παγκόσμιο της Βουδαπέστης, που σήμανε την αποκαθήλωση των «πλάβι» από την κορυφή μετά από τετραετή απόλυτη κυριαρχία. Στον άλλο ημιτελικό, η οικοδέσποινα Ισπανία αντιμετωπίζει την Ιταλία του Σάντρο Καμπάνια, την πιο σταθερή ομάδα του τουρνουά ως τώρα, η οποία σε τέσσερα παιχνίδια έχει δεχθεί μόλις δέκα γκολ.

Το πρόγραμμα:

ΠΕΜΠΤΗ 26/7
ΘΕΣΕΙΣ 11-12
14:15 Ρουμανία-Γαλλία

ΘΕΣΕΙΣ 9-10
15:45 Ολλανδία-Γερμανία

ΘΕΣΕΙΣ 5-8
17:45 Ουγγαρία-Μαυροβούνιο
19:15 ΕΛΛΑΔΑ-Ρωσία

ΗΜΙΤΕΛΙΚΟΙ
21:30 Σερβία-Κροατία
23:00 Ισπανία-Ιταλία

(ΑΠΕ-ΜΠΕ)

Φωτογραφίες: intime.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα