Ερντογάν: Θέλει την Κωνσταντινούπολη παγκόσμιο κέντρο με νέο αεροδρόμιο 11 δισ. δολαρίων

Την υλοποίηση του οραματός του για μια νέα… οθωμανική αυτοκρατορία έχει βάλει μπροστά ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν. Μάλιστα στις αρχές του 2018 όπως έγινε γνωστό θα ανοίξει τις πύλες του το νέο αεροδρόμιο της Κωνσταντινούπολης με το οποίο ο Τούρκος πρόεδρος φιλοδοξεί να μετατρέψει την πανέμορφη πόλη του Βοσπόρου σε παγκόσμιο κέντρο συνάντησης.

Το αεροδρόμιο είναι αξίας 11 δισ. δολαρίων, παίρνοντας τα ηνία από το αεροδρόμιο της Ατλάντα, στις Ηνωμένες Πολιτείες. Στις 26 Φεβρουαρίου, την ημέρα που ο πρόεδρος της Τουρκίας

θα κλείσει τα 64 χρόνια του, το αεροσκάφος του θα είναι το πρώτο που θα προσγειωθεί στο νέο αεροδρόμιο.

Ο νέος αερολιμένας της Κωνσταντινούπολης, ακολουθεί την κατασκευή ενός αυτοκινητόδρομου 250 μιλίων, το άνοιγμα σιδηροδρομικής και οδικής γέφυρας ύψους 1,2 δισεκατομμυρίων δολαρίων που εκτείνεται σε 1,4 μίλια από το Βόσπορο και το ορόσημο Camlica 66,5 εκατομμυρίων δολαρίων, το μεγαλύτερο στην Τουρκία.

Οι ειδικοί λένε ότι ο Ερντογάν ελπίζει ότι θα εξασφαλίσει όχι μόνο την οικονομική ανάπτυξη, αλλά και τη θέση του ως ο σημαντικότερος ηγέτης της Τουρκίας, από την ίδρυση της σύγχρονης δημοκρατίας, από τον Μουσταφά Κεμάλ Ατατούρκ.



Keywords
Τυχαία Θέματα