Αθλιότητες Ερντογάν: Ό,τι έκαναν οι ναζί στα στρατόπεδα συγκέντρωσης, το κάνει τώρα η Ελλάδα (video)

Τους Έλληνες με τους ναζί παρομοίασε ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν μιλώντας την Τετάρτη (10/3) στην κοινοβουλευτική ομάδα του κόμματός του. Ο τούρκος πρόεδρος ήταν για άλλη μια φορά προκλητικός δηλώνοντας ότι «οι εικόνες στα σύνορα με την Ελλάδα δεν έχουν διαφορά με αυτά που έκαναν οι ναζί. Ό,τι έκαναν οι ναζί στα στρατόπεδα συγκέντρωσης, το κάνει τώρα η Ελλάδα στο όνομα της Δύσης».

Χαρακτήρισε

βαρβαρότητα όσα συμβαίνουν στα σύνορα, ενώ διερωτήθηκε «Η Δύση ακούει; Ο καθρέπτης της Ευρώπης βρίσκεται στα σύνορα με την Ελλάδα και τα όσα βιώνονται εκεί».

Ο τούρκος πρόεδρος έδειξε μάλιστα και βίντεο με τις βιαιότητες και αναρωτήθηκε «τι άλλο θα κάνουν μετά;».

Επίσης προειδοποίησε ότι θα στείλει πρόσφυγες από τη Μεσόγειο, ενώ επεσήμανε ότι οι πρόσφυγες και μετανάστες θέλουν να πάνε στην Ευρώπη και ότι η Τουρκία δεν θα τους εμποδίσει.

Παράλληλα κατήγγειλε το γεγονός ότι η Ευρώπη δίνει αβίαστα τεράστια ποσά στην Ελλάδα για τους πρόσφυγες και τους μετανάστες, σε αντίθεση με την Τουρκία.

Οι παραπάνω δηλώσεις έρχονται δύο ημέρες μετά την επιστροφή του «με άδεια χέρια» από τη συνάντηση με την πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν και τον πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Σαρλ Μισέλ για το μεταναστευτικό, κατά την οποία δεν επετεύχθη κάποια συμφωνία. 

Υπενθυμίζεται ότι την Τρίτη (10/3) ο Ερντογάν ανακοίνωσε ότι θα φιλοξενήσει μια σύνοδο στην Κωνσταντινούπολη στις 17 Μαρτίου για τη μεταναστευτική κρίση, χωρίς την παρουσία της Ελλάδας. Στη σύνοδο θα συμμετάσχουν ο γάλλος πρόεδρος, Εμανουέλ Μακρόν, η γερμανίδα καγκελάριος, Άγγελα Μέρκελ και πιθανόν ο βρετανός πρωθυπουργός Μπόρις Τζόνσον.

Πηγή: Αθλιότητες Ερντογάν: Ό,τι έκαναν οι ναζί στα στρατόπεδα συγκέντρωσης, το κάνει τώρα η Ελλάδα (video) - altsantiri

Keywords
Τυχαία Θέματα