Έρχονται οι βοηθοί επιβατών στα ΜΜΜ: Υποχρεωτική η μάσκα – Τι θα γίνει με τα πρόστιμα (video)

Τα μέτρα και τους κανόνες που θα ισχύσουν στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς από Δευτέρα 4 Μαΐου, ημέρα κατά την οποία αρχίζει η χαλάρωση των περιοριστικών μέτρων λόγω κορονοϊού περιέγραψε ο υπουργός Μεταφορών και Υποδομών, Κώστας Καραμανλής, δίνοντας μάλιστα και τον πεντάλογο των επιβατών:

Δεν μετακινούμαστε αν δεν υπάρχει απόλυτη ανάγκηΔεν μετακινούμαστε αν έχουμε οποιοδήποτε
ύποπτο σύμπτωμαΔεν χρησιμοποιούμε ΜΜΜ αν έχουμε τη δυνατότητα να μετακινηθούμε με άλλο μέσοΚρατάμε αποστάσειςΦοράμε προστατευτική μάσκα

Ο υπουργός πρόσθεσε ότι σε όλους τους σταθμούς του μετρό θα υπάρχουν βοηθοί επιβατών οι οποίοι θα βοηθούν και θα δίνουν τις απαραίτητες συμβουλές και οδηγίες στους πολίτες.

Όσον αφορά τα λεωφορεία, προανήγγειλε τον διπλασιασμό του στόλου από 550 σε 1.100 – αριθμός που ίσχυε μέχρι το ξέσπασμα της πανδημίας. Αντίστοιχα μέτρα θα ληφθούν και στη Θεσσαλονίκη.

Αναφορικά με τις μηνιαίες κάρτες, θα υπάρξει πρόβλεψη για αποζημίωση των κατόχων, ενώ για τους κατόχους ετήσιων καρτών θα παρέχεται έκπτωση 10%.

Τέλος, ο κ. Καραμανλής αναφέρθηκε και στην επιβολή προστίμων, ύψους 150 ευρώ, σε όσους δεν φορούν προστατευτική μάσκα, διευκρινίζοντας ότι η βεβαίωση των παραβάσεων θα γίνεται μόνο από την αστυνομία. Παρ’ όλα αυτά, δεν αποκλείεται το ενδεχόμενο βεβαίωσης των προστίμων και από στελέχη της ΣΤΑΣΥ, κάτι το οποίο θα αποφασιστεί σε μεταγενέστερο χρόνο.

Πηγή: Έρχονται οι βοηθοί επιβατών στα ΜΜΜ: Υποχρεωτική η μάσκα – Τι θα γίνει με τα πρόστιμα (video) - altsantiri

Keywords
Τυχαία Θέματα