Επίθεση Βρούτση κατά των μεταναστών – Δεν τους αναγνωρίζει συνταξιοδοτικά δικαιώματα

Με μία ρητορική, που χρησιμοποιείται κυρίως από τα δεξιά της ΝΔ, αλλά και υπουργούς της όπως ο Άδωνις Γεωριγάδης, απάντησε ο υπουργός Εργασίας, Γιάννης Βρούστης, σε βουλευτή του ΚΚΕ, Χρήστου Κατσώνη, που κάλεσε τους μετανάστες να συμμετάσχουν στην απεργία κατά του ασφαλιστικού. Στην τοποθέτησή του ο κ. Κατσώνης κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι προωθεί το ασφαλιστικό Πινοσέτ.

«Καταργείτε τους 3 πυλώνες. Ιδιωτικοποιείτε την ασφάλιση. Ο εργαζόμενος θα ξέρει τι θα

δίνει αλλά δεν θα ξέρει ποτέ τι θα πάρει. Όλα θα τα ρυθμίζει η αγορά. Θα παίζει τα λεφτά τους σε προϊόντα ρίσκου. Τα Σωματεία θα απαντήσουν στο νομοσχέδιο σας. Το διάβασαν και το ξέρουν πολύ καλά», είπε ο Χρήστος Κατσώτης.

Η τοποθέτηση του κυρίου Κατσώνη προκάλεσε την αντίδραση του υπουργού Εργασίας, Γιάννη Βρούτση, που επιτέθηκε στο ΚΚΕ, αλλά κυρίως στους μετανάστες, λέγοντας: «Ο κ. Κατσώτης παραμένει αδιόρθωτα εμμονικός σε μια αντίληψη που λέει ότι όλοι οι κατατρεγμένοι της γης και όσοι ήρθατε από το Πακιστάν, το Μαρόκο, την Αλγερία κι απ’ οπουδήποτε αλλού, θα παίρνετε εθνική σύνταξη στην Ελλάδα. Το ΚΚΕ λέει ουσιαστικά στους μετανάστες «ελάτε στην απεργία για να πάρετε όλοι συντάξεις, αδιαφορώντας αν έτσι η σύνταξη των Ελλήνων πάει 80% κάτω».

Το ερώτημα που προκύπτει είναι γιατί ο υπουργός κάνει διαχωρισμό των εργαζομένων. Αν ένας μετανάστης δουλεύει στη χώρα και έχει κρατήσεις, είναι προφανές ότι έχει τα ίδια ασφαλιστικά δικαιώματα με έναν Έλληνα. Αν δουλεύει ανασφάλιστος, τώρα πέφτει θύμα εκμετάλευσης και είναι δουλειά του υπουργείου Εργασίας να εντοπίσει την παρανομία του εργοδότη και να αποδώσει στον εργαζόμενο τα ένσημα που δικαιούται.

Πηγή: Επίθεση Βρούτση κατά των μεταναστών – Δεν τους αναγνωρίζει συνταξιοδοτικά δικαιώματα - altsantiri

Keywords
Τυχαία Θέματα