Επίθεση στο Παρίσι: Ποιος είναι ο δράστης που αποκεφάλισε τον γάλλο καθηγητή (video)

Ένα νεαρός άνδρας ηλικίας 18 ετών που είχε γεννηθεί στη Μόσχα ήταν ο δράστης της αιματηρής επίθεσης σε προάστιο του Παρισιού. Ο 18χρονος αποκεφάλισε έναν γάλλο καθηγητή ιστορίας την Παρασκευή το απόγευμα, φωνάζοντας «Αλλάχου Άκμπαρ», ενώ φαίνεται πως ήταν ζωσμένος με εκρηκτικά. Η αστυνομικοί δεν πλησίασαν αμέσως τον δράστη, ο οποίος έπεσε νεκρός από τα πυρά τους.

Αρχικά, μια ομάδα πυροτεχνουργών εξουδετέρωσε τα εκρηκτικά, πριν οι Αρχές μπορέσουν να πλησιάσουν. Σύμφωνα με πληροφορίες, ο δράστης ήταν οπλισμένος με ένα μαχαίρι και ένα όπλο, πιθανότατα μια επαναληπτική καραμπίνα.

lang="en">Teacher beheaded in Paris suburb after showing cartoons of Prophet Mohammed to class https://t.co/pH6ov0FcQY

John Applegate (@JohnApp63499667) October 16, 2020

Οι αστυνομικοί κλήθηκαν στην περιοχή για να ελέγξουν έναν ύποπτο που «περιφερόταν» γύρω από ένα σχολικό συγκρότημα, μεταδίδει το Γαλλικό Πρακτορείο. Στο σημείο εντόπισαν νεκρό τον καθηγητή και σε μικρή απόσταση, στην κοινότητα Ερανί, προσπάθησαν να συλλάβουν έναν άνδρα που κρατούσε μαχαίρι και τους απείλησε. Πυροβόλησαν εναντίον του και τον τραυμάτισαν σοβαρά.

DERNIERE MINUTE – #Terrorisme : Une personne #décapitée en pleine rue à Conflans-Sainte-Honorine, l’auteur qui a crié «allah akhbar» et menacé les policiers avec une arme à été abattu à Eragny-sur-Oise après une course-poursuite. #ConflansSainteHonorine #EragnySurOise #allah pic.twitter.com/ttNGDO6UPf

— FranceNews24 (@FranceNews24) October 16, 2020

Σκίτσα του Μωάμεθ το κίνητρο

Όπως ανέφερε αστυνομική πηγή, κίνητρο της επίθεσης φέρεται να είναι η παρουσίαση από τον καθηγητή σκίτσων του προφήτη Μωάμεθ σε μάθημα για την ελευθερία της έκφρασης. Ο ύποπτος, μάλιστα, φέρεται να είναι πατέρας μαθητή.

Το θύμα ήταν καθηγητής ιστορίας σε ένα κολέγιο του Κονφλάν-Σεντ-Ονορέ.

Την υπόθεση έχει αναλάβει η αντιτρομοκρατική εισαγγελία (Pnat) η οποία στην ανακοίνωση που εξέδωσε αναφέρει ότι έχει ξεκινήσει προκαταρκτική έρευνα για «ανθρωποκτονία που σχετίζεται με τρομοκρατική επιχείρηση» και «σύσταση εγκληματικής, τρομοκρατικής συμμορίας».

Στο σημείο του εγκλήματος ο Εμανουέλ Μακρόν

Στο προάστιο Κονφλάν-Σεντ-Ονορίν έφτασε λίγο μετά τις 21:00 ώρα Ελλάδας και ο πρόεδρος της Γαλλίας, Εμανουέλ Μακρόν, ο οποίος ενημερώθηκε από την πρώτη στιγμή για το έγκλημα με θύμα τον γάλλο καθηγητή.

Σύμφωνα με το τηλεοπτικό δίκτυο BFMTV, o κ. Μακρόν συναντιέται αυτή την ώρα με τους επικεφαλής της αντιτρομοκρατικής εισαγγελίας και προΐσταται σύσκεψης στο χώρο διαχείρισης κρίσεων που έχει στηθεί από τις Αρχές στη ανοικτή πλατεία Μποβό.

Keywords
Τυχαία Θέματα
iNews > Ειδήσεις > altsantiri