Επίθεση με βιτριόλι: Στα χέρια της Αστυνομίας βίντεο με μαυροντυμένη γυναίκα (video)

Οι αστυνομικές Αρχές ανέφεραν πριν από μερικές ημέρες ότι «χτίζουν» το προφίλ του θύτη και είναι θέμα χρόνου οι συλλήψεις και την Τρίτη (26/05) έγιναν γνωστές σημαντικές εξελίξεις για την υπόθεση της 34χρονης, η οποία δέχθηκε επίθεση με βιτριόλι την περασμένη Πέμπτη (21/05), στην περιοχή της Καλλιθέας, την ώρα που πήγαινε στην εργασία της.

Σύμφωνα με αστυνομικές πηγές, τις οποίες επικαλείται η «ΕΡΤ», οι Αρχές έχουν στη διάθεσή τους βίντεο, στο οποίο μία μαυροφορεμένη γυναίκα απεικονίζεται να εισέρχεται στο ισόγειο του κτηρίου, όπου έλαβε χώρα η επίθεση.

Η συγκεκριμένη γυναίκα, λίγο νωρίτερα, είχε αποβιβαστεί από Ι.Χ. αυτοκίνητο, το οποίο στη συνέχεια έφυγε από το σημείο. Η ύποπτη γυναίκα φορούσε μάσκα και σκούφο, ενώ ήταν μετρίου αναστήματος και αδύνατη.

Στο βίντεο που εξετάζεται, πάντως, δεν έχει καταγραφεί το πώς ακριβώς έφυγε από το κτήριο. Στο μικροσκόπιο των αρχών βρίσκεται και η διαδρομή του οχήματος, από το οποίο αποβιβάστηκε η μαυροντυμένη γυναίκα.

Την Τρίτη θα επιχειρήσουν να πάρουν κατάθεση από την 34χρονη

Η έρευνα της αστυνομίας προχωρά για την ώρα με αργά βήματα, με τις πληροφορίες να αναφέρουν ότι η 34χρονη που νοσηλεύεται στο Θριάσιο δεν έχει ακόμα δώσει επαρκή στοιχεία για πιθανές διαφορές που μπορεί να είχε και που ενδέχεται να «όπλισαν» το χέρι της «μαυροφορεμένης» γυναίκας που εκτέλεσε την αποτρόπαια επίθεση.

Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν ότι οι αστυνομικοί που έχουν αναλάβει την έρευνα θα επιχειρήσουν την Τρίτη (26/05) , αν έχουν τη σύμφωνη γνώμη των γιατρών, να πάρουν κανονική κατάθεση από την 34χρονη.

Μέχρι τώρα, το θύμα, εξαιτίας και του μεγάλου σοκ που έχει υποστεί, έχει μιλήσει αποσπασματικά στους αστυνομικούς και δεν έχει δώσει επαρκή στοιχεία που πιθανόν θα φωτίσουν την υπόθεση.

Απ’ όσα μέχρι τώρα έχει πει και με βάση την έρευνα που έχει γίνει στις τηλεφωνικές και άλλες επικοινωνίες της 34χρονης, οι πληροφορίες αναφέρουν ότι η αστυνομία έχει οδηγηθεί σε κάποιες γυναίκες, οι οποίες, ωστόσο, παρουσίασαν άλλοθι, οπότε το «παζλ» της επίθεσης ακόμα δεν έχει συμπληρωθεί. Για το λόγο αυτό θεωρείται σημαντική η σημερινή κατάθεση της 34χρονης – αν τελικά δοθεί.

Υπενθυμίζεται ότι η 34χρονη κατέθεσε στις Αρχές ότι η δράστης πρέπει να ήξερε τον χώρο, ενώ υπάρχει και κατάθεση αστυνομικού.

Πιθανό το σενάριο του συμβολαίου

Την ίδια ώρα, ο συνήγορος υπεράσπισης του θύματος άφησε ανοικτό το ενδεχόμενο ύπαρξης συμβολαίου. «Δεν είναι απίθανο να είναι ένα συμβόλαιο, το οποίο να είχε εκτελεστεί από μια γυναίκα. Δεν θα μου κάνει εντύπωση» δήλωσε, χαρακτηριστικά, μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό «OPEN TV».

«Οι αστυνομικοί ερευνούν κάθε περίπτωση. Πάντως, η δράστις γνώριζε τον χώρο. Τα δεδομένα είναι ότι η δράστις ή πήρε κάποια πληροφορία από κάποιον που γνώριζε ή περίμενε να δει αν θα είναι μόνη, γνώριζε τι ώρα πάει στη δουλειά της και έπραξε το έγκλημα. Αν δεν ήταν μόνη της, το έγκλημα θα γινόταν κάποια άλλη μέρα» συνέχισε, στο ίδιο πλαίσιο.

Μελετούν τη «διαδρομή» του καυστικού υγρού οι Αρχές – Πού στρέφονται οι έρευνες

Τη Δευτέρα (25/05), αστυνομικές πηγές – μετά τα αποτελέσματα του Γενικού Χημείου του Κράτους – υποστήριξαν στο ΑΠΕ-ΜΠΕ πως το θειικό οξύ (βιτριόλι) δεν πωλείται στην αγορά. Από εκείνη τη στιγμή, τα έμπειρα στελέχη της Ασφάλειας επιχειρούν να «ακολουθήσουν» τη διαδρομή για το πως το καυστικό υγρό έφτασε στα χέρια της μαυροφορεμένης γυναίκας. Όπως εκτιμάται, αυτό ίσως ήταν και το μοναδικό λάθος της δράστιδος, αφού θεωρείται απίθανο να το παρασκεύασε μόνη της και το επικρατέστερο σενάριο μέχρι στιγμής είναι να το προμηθεύτηκε.

«Ερευνούμε πλέον πώς και από πού μπόρεσε να προμηθευτεί το βιτριόλι. Είναι ένα σημείο που μπορεί να ρίξει φως στην υπόθεση», αναφέρουν οι ίδιες πηγές.

Συνεχίζεται η μελέτη του υλικού από τις κάμερες ασφαλείας

Την ίδια ώρα, οι Αρχές ερευνούν αν υπάρχει και άλλο βιντεοληπτικό υλικό από κάμερες ασφαλείας στην ευρύτερη περιοχή της Καλλιθέας, που τυχόν έχουν καταγράψει την άγνωστη που επιτέθηκε στην 34χρονη Ιωάννα. Όλο αυτό το διάστημα η αστυνομία προσεγγίζει με ιδιαίτερη διακριτικότητα τη νεαρή κοπέλα η οποία εξακολουθεί να βρίσκεται σε πολύ άσχημη ψυχολογική κατάσταση. Προ ημερών είχε υποβληθεί στο πρώτο χειρουργείο αποκατάστασης και τις επόμενες ημέρες θα ακολουθήσουν και άλλα, αφού η κοπέλα έχει εγκαύματα σε πολλά σημεία του σώματός της.

Οι Αρχές εκτιμούν ότι είναι πολύ πιθανό, όταν βελτιωθεί η κατάστασή της και ξεπεράσει το αρχικό σοκ, ίσως, μπορέσει να θυμηθεί περισσότερα και να δώσει κάποια στοιχεία που πιθανόν να βοηθήσουν στον εντοπισμό και τη σύλληψη της μαυφορεμένης δράστιδας.

Το ψυχολογικό προφίλ της δράστιδος

Για το ψυχολογικό προφίλ της δράστιδος, που επιτέθηκε με βιτριόλι στην 34χρονη Ιωάννα στην Καλλιθέα, μίλησε ο Διευθυντής της Ψυχιατρική Κλινικής του Νοσοκομείου Metropolitan, όπου νοσηλεύεται η γυναίκα, κ. Δημήτρης Σούρας.

Μιλώντας στον ΑΝΤ1, ο κ. Σούρας αναφέρθηκε, αρχικά, στη φύση του εν λόγω εγκλήματος, λέγοντας τα εξής:

«Μετρήσανε την ποσότητα του θειικού οξέως και ανάλογα με την ποσότητα θα υπάρξει ποινή. Κανένας δεν σκέφτηκε ότι ακόμα και με μια μικρή ποσότητα και με ένα κάψιμο, μπορείς να φτάσεις σε ζωτικά όργανα και μπορείς μέσα στην εντατική, όπου φιλοξενείσαι για 24 ώρες μέχρι να δούμε πώς πάνε τα πράγματα, να κάνεις μια υποτροπή με τους πνεύμονες ή την καρδιά και να πεθάνεις. Πώς περιμένουμε, λοιπόν, να μετρήσουμε την ποσότητα για να το ονομάσουμε έγκλημα; Δεν μετράει η ποσότητα, μετράει το πώς γίνεται».

Αναφερόμενος στην «μαυροφορεμένη» δράστιδα, την οποία οι αρχές προσπαθούν να εντοπίσουν μέσα από τις έρευνές τους, ο κ. Σούρας είπε: «Αν υπάρχει ένας άνθρωπος άρρωστος, ο οποίος έχει εμμονές και ψυχολογικές διαταραχές, δεν μπορούμε να πούμε ότι θα κάνει αυτό το πράγμα, γιατί το θολό μυαλό πολλά μπορεί να κάνει, και αυτοκαταστροφικά και ετεροκαταστροφικά. Όταν, όμως, υπάρχει ένα άτομο το οποίο μισεί, το οποίο βγάζει αντιπαλότητα, το οποίο θέλει να πάρει το νόμο στα χέρια του και να τιμωρήσει κατά τη γνώμη του ένα άλλο άτομο, αυτό είναι το πιο επικίνδυνο».

«Όταν άρχισα να σκέφτομαι αυτή την υπόθεση, είπα ότι ή θα είναι κάποιος άρρωστος ή ίσως κάποιος άντρας. Οι άντρες μπορεί να είμαστε βίαιοι, αλλά δεν ενεργούμε τόσο μεθοδικά. Είμαστε πιο παρορμητικοί. Άρα, λοιπόν, καταλήγουμε ότι την επίθεση την έκανε μια γυναίκα η οποία το έχει μελετήσει πάρα πολύ και δεν την ενδιαφέρει τι λέμε εμείς. Εκείνη έχει κανονίσει να φτάσει στον σκοπό της και έφτασε. Είτε με τη βοήθεια ατόμου που περίμενε έξω, είτε μόνη της, είτε με το θράσος της ή την πονηριά της. Γιατί η εκδικητικότητα και η ζηλοτυπία μπορεί να φτάσουν και τόσο ακραίες καταστάσεις», συμπλήρωσε ο γνωστός ψυχίατρος.

Ο κ. Σούρας, επίσης, πρόσθεσε πως η 34χρονη Ιωάννα δεν έχει δει ακόμη τον εαυτό της στον καθρέφτη, καθώς το σοκ θα είναι αρκετά μεγάλο, αλλά και ότι η αποτελεσματικότητα θα δείξει πώς θα πάνε τα πράγματα, που είναι πολύ δύσκολα, αναφέροντας χαρακτηριστικά: «Είναι διαφορετικό να περιμένεις τα χειρότερα και όταν τον αντικρίσεις να μην είναι τόσο».

«Ολικού βάθους εγκαύματα»

Στο μεταξύ, η 34χρονη εξακολουθεί να νοσηλεύεται στο Θριάσιο Νοσοκομείο. Η διευθύντρια της Πλαστικής Χειρουργικής Μονάδας Εγκαυμάτων του νοσοκομείου, Μαρία Καλοφώνου, μιλώντας στον «ΑΝΤ1», αποκάλυψε ότι το θύμα έχει ζητήσει να μάθει πώς είναι το πρόσωπό της.

«Πρέπει να πούμε πράγματα που δεν είναι ψέματα. Έχει δρόμο μπροστά της. Έχει ολικού βάθους εγκαύματα» δήλωσε, μεταξύ άλλων. Τόνισε δε ότι απαιτείται η παρέμβαση επαγγελματιών ψυχολόγων, ώστε να προετοιμάσουν την 34χρονη.

«Χρειάζεται χρόνο η κοπέλα. Το αριστερό μάτι έχει καεί, αλλά θέλουμε να ελπίζουμε όχι τελείως. Ευτυχώς δεν έχει καεί μέσα στο στόμα ή τη μύτη. Θα μπορούσε να τη σκοτώσει», έσπευσε να προσθέσει η κα Καλοφώνου. Από την πλευρά της, στενή φίλη της 34χρονης, μιλώντας επίσης στον «ΑΝΤ1», γνωστοποίησε ότι εκλήθη από την αστυνομία, προκειμένου να καταθέσει.

Το θύμα, όπως δήλωσε η ίδια, δεν είχε ποτέ ισχυριστεί ότι κινδύνευε η ζωή της ή ότι είχε δεχθεί απειλές. «Είναι το καλύτερο παιδί. Περιμένω να γίνει καλύτερα για να πάω να τη δω», κατέληξε η φίλη της 34χρονης.

(πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ, ANT1, ΕΡΤ, lawandorder.gr, news247.gr)

Keywords
video, βιντεο, γυναικα, χερια, εν λόγω, συλληψεις, ΕΡΤ, σοκ, παζλ, απε-μπε, φως, metropolitan, ΑΝΤ1, ant1, news247, αποτελεσματα δημοτικων εκλογων 2010, εκλογες 2010 αποτελεσματα , παγκόσμια ημέρα της γυναίκας 2012, η ζωη, αποτελεσματα, πνευμονες, αστυνομια, αυτοκινητο, γνωμη, δουλεια, εργασια, θεμα, θριασιο, θριασιο νοσοκομειο, οξυ, πλαισιο, πωλειται, σημερινη, φως, ψεματα, ωρα, ant1, news247, αγορα, ανθρωπος, απε, απε-μπε, ατομο, βοηθεια, βρισκεται, γινει, δευτερα, διαστημα, δοθει, δωσει, ειπε, υπαρχει, εμμονες, εν λόγω, ερευνα, ερευνες, εφυγε, ζωη, ζωτικα οργανα, ιδια, ιδιο, υποθεση, θειικο οξυ, θολο, θρασος, ιωαννα, καμερες, καψιμο, λαθος, λογο, ματι, μπορεις, μαρια, μυαλο, μυτη, μπε, παιδι, πεμπτη, πηγαινε, σεναριο, συνεχεια, συλληψη, σοκ, στομα, τριτη, ισογειο, φυση, χερι, χειροτερα, ωρες, αντρες, αρρωστος, ασχημη, βηματα, δημητρης, χωρα, υγρο, κοπελα, καρδια, μελετη, μπροστα, metropolitan, νοσοκομειο, οργανα, πηγες, πληροφοριες, υλικο
Τυχαία Θέματα