Επίθεση με τσεκούρι στην Εφορία Κοζάνης: Σοκάρουν οι μαρτυρίες – «Αποφασισμένος να σκοτώσει» (video)

Σοβαρή είναι η κατάσταση των δύο εκ των τριών τραυματισμένων υπαλλήλων της πρωτοφανούς επίθεσης με τσεκούρι που σημειώθηκε την Πέμπτη 16 Ιουλίου στη ΔΟΥ Κοζάνης.

Οι τραυματίες ένας άνδρας και δύο γυναίκες, υπάλληλοι της υπηρεσίας, μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο Παπανικολάου της Θεσσαλονίκης. Ο άνδρας και η μια γυναίκα φέρουν τραύματα στο κεφάλι και στο πρόσωπο και η κατάστασή

τους χαρακτηρίζεται ως σοβαρή.

Σοκάρουν οι μαρτυρίες

Σύμφωνα με τα όσα λένε οι αυτόπτες μάρτυρες στην ΕΡΤ, ο δράστης «ήταν ψυχρός και ψύχραιμος, αποφασισμένος να σκοτώσει». Όπως λένε μπήκε στη ΔΟΥ έχοντας την τσάντα του, έδωσε τα στοιχεία του κανονικά, θερμομετρήθηκε και δήλωσε ότι πάει στον 2ο όροφο, στο κεφάλαιο. Εκεί άνοιξε την πόρτα, έβγαλε το τσεκούρι από την τσάντα του και άρχισε να χτυπά με τυφλή μανία, τραυματίζοντας 4 άτομα.

Μετά το πρώτο σοκ, ο προϊστάμενος του τμήματος Κεφαλαίου της ΔΟΥ Κοζάνης έπεσε επάνω του και πάλεψε μαζί του, ενώ ο δράστης προσπαθούσε ακόμη και πεσμένος στο έδαφος να χτυπήσει. Ο διευθυντής της ΔΟΥ πάλεψε αρκετά λεπτά μαζί του και, τελικά, με τη βοήθεια ενός συμβασιούχου και μιας υπαλλήλου κατόρθωσαν να τον ακινητοποιήσουν και να τον αφοπλίσουν.

Όταν οι αστυνομικοί του πέρασαν χειροπέδες, ο δράστης τους είπε:«Σας άρεσε; Τα ίδια θα πάθετε κι εσείς».

Όπως μετέδωσε ο ανταποκριτής της ΕΡΤ, ο δράστης δεν είχε φορολογικές εκκρεμότητες με τη ΔΟΥ Κοζάνης και το ΑΦΜ του ανήκει σε ΔΟΥ της Αττικής.

Σύμφωνα με υπάλληλο της ΔΟΥ Κοζάνης που μίλησε στο Kozanimedia, ο δράστης τις τελευταίες ημέρες πήγαινε συχνά στη ΔΟΥ Κοζάνης, χωρίς λόγο, και είχε συνομιλίες με εργαζομένους, τους οποίους και ενοχλούσε.

Αστυνομική πηγή που μίλησε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ανέφερε ότι ο δράστης της πρωτοφανούς επίθεσης με το τσεκούρι (κρατείται στο κτίριο της Αστυνομικής Διεύθυνσης Κοζάνης) αρνείται να πει το παραμικρό στους αστυνομικούς σχετικά με τους λόγους της πράξης του. Το 2017, όπως ανέφερε η ίδια πηγή, είχε απασχολήσει τις Αρχές όταν προκάλεσε ζημιές σε ΑΤΜ τράπεζας και σε δύο παρκόμετρα.

Keywords
Τυχαία Θέματα