Επίθεση αγνώστων στο ταξί των διαιτητών του Παναθηναϊκός ΟΠΑΠ – Μπαρτσελόνα, τραυματίστηκε ο Λαμόνικα

Αίσθηση έχει προκαλέσει η είδηση πως άγνωστοι επιτέθηκαν το βράδυ της Παρασκευής (21/02) στο ταξί που μετέφερε τους διαιτητές της αναμέτρησης ανάμεσα στον Παναθηναϊκό ΟΠΑΠ και την Μπαρτσελόνα για την Euroleague, με συνέπεια να τραυματιστεί ο Λουίτζι Λαμόνικα.

Πήγε στο νοσοκομείο ο ιταλός ρέφερι, άνοιξε φάκελος από την αστυνομία. «Καταδικάζουμε και απαιτούμε άμεση διαλεύκανση», λέει

η ανακοίνωση της «πράσινης» ΚΑΕ, που παίρνει αποστάσεις. Τι αναφέρουν οι ρέφερι…

Η επίθεση στο ταξί των διαιτητών και ο μικρός τραυματισμός του Λουίτζι Λαμόνικα κυριαρχεί, μάλιστα, στα ΜΜΕ της Ευρώπης.

Πώς έγινε η επίθεση: Στο «Υγεία» ο Λαμόνικα – Κατέθεσε και πέταξε για τη χώρα του

Όπως έγινε γνωστό, μετά το τέλος του αγώνα στο ΟΑΚΑ, οι τρεις διαιτητές της αναμέτρησης μαζί με τον παρατηρητή Νίκο Πιτσίλκα, επιβιβάστηκαν σε ταξί για να μεταβούν στο ξενοδοχείο τους. Λίγο μετά τα σίδερα Χαλανδρίου, στο ύψος του Ψυχικού, υπήρξε, όμως, επίθεση από άγνωστους, που είχε ως συνέπεια τον τραυματισμό του Λουίτζι Λαμόνικα.

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι δύο δράστες, που επέβαιναν σε μηχανάκι χαμηλού κυβισμού, χρησιμοποίησαν ένα αντικείμενο και έσπασαν το πίσω τζάμι του ταξί. Ο πολύπειρος ρέφερι χρειάστηκε στη συνέχεια να πάει στο νοσοκομείο «Υγεία» για να του παρασχεθούν οι πρώτες βοήθειες.

Τα θραύσματα του προκάλεσαν ευτυχώς έναν ελαφρύ τραυματισμό και στη συνέχεια πήρε εξιτήριο, ενώ το πρωί του Σαββάτου (22/2) έφυγε από τη χώρα μας, αφού πρώτα μετέβη με συνοδεία αστυνομίας στο αεροδρόμιο. Λίγο νωρίτερα, ο Λαμόνικα έδωσε κατάθεση στην Αθλητική Βία.

Οι αρχές έσπευσαν αμέσως στο σημείο όπου εκτυλίχθηκαν τα γεγονότα και μετά τις απαραίτητες καταθέσεις άνοιξε φάκελος για την υπόθεση. Αξίζει φυσικά να σημειωθεί πως το περιστατικό έγινε μακριά από το ΟΑΚΑ δεν συντρέχει λόγος τιμωρίας για τους «πράσινους», είναι, ωστόσο, δεδομένο ότι είναι ένα ντροπιαστικό περιστατικό που θα κάνει τον γύρο της Ευρώπης.

ΚΑΕ Παναθηναϊκός: Καταδικάζουμε και απαιτούμε άμεση διαλεύκανση

Η «πράσινη» ΚΑΕ πήρε επίσημη θέση με αφορμή την επίθεση στους διαιτητές και τον Λουΐτζι Λαμόνικα και καταδίκασε το περιστατικό, καθώς και κάθε μορφή βίας. Επιπρόσθετα, ο Παναθηναϊκός ΟΠΑΠ ζητά άμεση διαλεύκανση της υπόθεσης, αλλά και παραδειγματική τιμωρία των κουκουλοφόρων που ήταν υπεύθυνοι για όσα έγιναν λίγες ώρες μετά την αναμέτρηση του Παναθηναϊκού με την Μπαρτσελόνα στο ΟΑΚΑ.

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

«Η ΚΑΕ Παναθηναϊκός ΟΠΑΠ έσπευσε από την πρώτη στιγμή να σταθεί στο πλευρό των διαιτητών της αναμέτρησης με τη Μπαρτσελόνα, οι οποίοι δέχθηκαν επίθεση στο ύψος του Ψυχικού ενόσω επέβαιναν σε ταξί, με αποτέλεσμα τον ελαφρύ τραυματισμό του Λουίτζι Λαμόνικα.

Καταδικάζουμε απερίφραστα κάθε μορφή βίας και δηλώνουμε πως θα σταθούμε αρωγοί σε κάθε προσπάθεια καταπολέμησής της.

Ευελπιστούμε πως οι Αρχές θα εντοπίσουν τους κουκουλοφόρους δράστες που προέβησαν σε αυτή την απαράδεκτη ενέργεια και θα τους τιμωρήσουν παραδειγματικά».

Λαμόνικα: Υπάρχουν παντού ηλίθιοι, είμαι καλά

Ο Λούιτζι Λαμόνικα μίλησε για την επίθεση εναντίον του, έκανε λόγο για ηλίθιους και τόνισε πως είναι καλά στην υγεία του.

Η «Gazzetta dello Sport» έκανε αναφορά στο περιστατικό και φιλοξενήσε δηλώσεις του έμπειρου διαιτητή, ο οποίος ανέφερε: «Είμαι καλά. Ηλίθιοι υπάρχουν παντού. Έχω τραυματιστεί στο πηγούνι και στο χέρι, αλλά δεν υπάρχει πρόβλημα. Είμαι έτοιμος να σφυρίξω στο επόμενο παιχνίδι».

Μογκούλκοτς για την επίθεση: Είχαν μάσκες και υπήρξε φόβος

Ο Εμίν Μογκούλκοτς σχολίασε την επίθεση που δέχτηκαν αυτός και οι Λαμόνικα – Γιαβόρ, κάνοντας λόγο μεταξύ άλλων για μασκοφόρους.

Ο τούρκος διαιτητής ήταν στο ταξί και μίλησε για όσα έγιναν πριν λίγες ώρες, λέγοντας μεταξύ άλλων:

«Μας πλησίασε ένα μηχανάκι και δύο άτομα βρέθηκαν κοντά στο ταξί. Η μηχανή έφυγε γρήγορα μετά το περιστατικό. Είχαν μάσκα στα πρόσωπά τους. Πήγαμε στο νοσοκομείο και ο Λαμόνικα εξετάστηκε, ενώ ήρθε και η αστυνομία για καταθέσεις. Νομίζω πως αυτοί ήταν έμπειροι και πως το κάνουν αυτό αρκετά χρόνια. Υπήρξε φόβος. Ελπίζω να μην συμβεί ξανά κάτι αντίστοιχο».

Τζέιμς για Λαμόνικα: Απλά τρομερό, η δουλειά των οπαδών είναι να δημιουργούν ωραία ατμόσφαιρα στα γήπεδα

Θέση, μέσω του προσωπικού του λογαριασμού στο instagram, πήρε ο Μάικ Τζέιμς σχετικά με την επίθεση. Ο γκαρντ της ΤΣΣΚΑ και πρώην άσος του Παναθηναϊκού ΟΠΑΠ εξέφρασε την αντίθεσή τους σε κάθε μορφή βίας, ενώ ευχήθηκε ταχεία ανάρρωση στον Ιταλό διαιτητή, χαρακτηρίζοντας το περιστατικό «τρομερό».

Αναλυτικά όσα έγραψε ο Μάικ Τζέιμς:

«Εύχομαι γρήγορη ανάρρωση. Δεν υπάρχει καμία θέση στον αθλητισμό για τέτοια περιστατικά βίας. Όποιος εκεί έξω επέλεξε να βλάψει σωματικά κάποιος είναι τύπος που θα πρέπει να ντρέπεται για τον εαυτό του. Ως οπαδοί είναι δουλειά σας να δημιουργείτε ωραία ατμόσφαιρα στα γήπεδα.

Να στεναχωριέστε όταν τα πράγματα δεν πάνε καλά και να φωνάζετε όταν πάνε, αλλά ποτέ δεν θα πρέπει να υπάρχει σωματική αντιπαράθεση. Τρομερό, απλά τρομερό».

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

Praying for a speedy recovery. There is no place in our sport or league for these acts of violence. Whoever is out there that chose to physically harm someone I consider to be a friend should be ashamed of themselves. As fans it’s your job to create a nice atmosphere at arenas, Be upset when things are going wrong and cheer when things are going right but never should it turn into a physical confrontation. Terrible just terrible.

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Michael James (@mrnatural_05) στις 22 Φεβ, 2020 στις 4:28 πμ PST

(πληροφορίες από sdna.gr)

Πηγή: Επίθεση αγνώστων στο ταξί των διαιτητών του Παναθηναϊκός ΟΠΑΠ – Μπαρτσελόνα, τραυματίστηκε ο Λαμόνικα - altsantiri

Keywords
Τυχαία Θέματα