Επιστολή Ζέρβα & γιατρών στον Μητσοτάκη για επιβολή ολοκληρωτικού lockdown στη Θεσσαλονίκη

Με τη Θεσσαλονίκη να έχει γίνει μέσα σε ένα μήνα από παράδειγμα πόλης με λίγα κρούσματα σε παράδειγμα προς αποφυγή και το πιο «κόκκινο» μέρος στη χώρα, είναι λογικό να υπάρχει έκδηλη ανησυχία στους κατοίκους της αλλά και τους επίσημους φορείς. Ανησυχία που αυξάνεται μέρα με τη μέρα, όσο δηλαδή τα κρούσματα δεν μειώνονται κι όσο τα νοσοκομεία δέχονται ολοένα και μεγαλύτερη πίεση λόγω των εισαγωγών και της μείωσης διαθέσιμων κλινών ΜΕΘ.

Όπως προκύπτει από ρεπορτάζ και πληροφορίες

που έδωσε στη δημοσιότητα το Open TV, το βράδυ της Παρασκευής εστάλη στον Κυριάκο Μητσοτάκη μια επιστολή υπογεγραμμένη από τον δήμαρχο Θεσσαλονίκης Κωνσταντίνο Ζέρβα, τον πρόεδρο του Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου, Αθανάσιο Εξαδάκτυλο, τον Πρόεδρο του Ιατρικού Συλλόγου Θεσσαλονίκης, Νίκο Νίτσα και τον Πρύτανη του ΑΠΘ, Νίκο Παπαϊωάννου.

Στην επιστολή αυτή τονίζουν μεταξύ άλλων ότι «επειδή το επιδημιολογικό προφίλ της πόλης είναι επιβαρυμένο κρίνεται αναγκαία η εφαρμογή μέτρων ολοκληρωτικού lockdown», θέλοντας να προλάβουν ενδεχόμενο κρασάρισμα στα νοσοκομεία που θα έχει δραματικές συνέπειες.

Η εικόνα δεν άλλαξε ούτε το Σάββατο, με την Περιφέρεια Θεσσαλονίκης να έχει 766 κρούσματα κορονοϊού και τη χώρα συνολικά να φτάνει στους 366 διασωληνωμένους ασθενείς. Σύμφωνα, δε, με τα στοιχεία του υπουργείου Υγείας, την Παρασκευή έγιναν ακόμα 3.020 εισαγωγές στα νοσοκομεία όλης της χώρας.

«Εάν δεν ανακοπεί η σφοδρότητα του κύματος τα νοσοκομεία δεν θα μπορέσουν να ανταποκριθούν και προφανώς πρέπει να υπάρξει ένα plan b», σημείωσε μιλώντας στο Open TV ο διευθυντής της Β’ ΜΕΘ του νοσοκομείου «Παπανικολάου», Νίκος Καπραβέλος.

«Κάθε κλίνη εντατικής που διαμορφώνεται καταλαμβάνεται από ασθενείς μέσα σε λίγες ώρες», συμπλήρωσε ο κ. Καπραβέλος.

Keywords
Τυχαία Θέματα