Επιστολή Παππά – Κρέτσου στο ΕΣΡ για την πρόσβαση των ΑμεΑ στα τηλεοπτικά προγράμματα

Επιστολή στο ΕΣΡ έστειλαν ο υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης, Νίκος Παππάς και ο υφυπουργός, Λευτέρης Κρέτσος, καλώντας το να προβεί στις προβλεπόμενες ενέργειες για την ισότιμη πρόσβαση των ΑμεΑ στην ενημέρωση και την ψυχαγωγία, με τη μετάδοση τηλεοπτικών προγραμμάτων, σε ζώνες υψηλής τηλεθέασης, στη νοηματική γλώσσα και με την αναγραφή υποτίτλων.

Συγκεκριμένα, παρά την έναρξη ισχύος από χθες, Τρίτη της σχετικής

Κοινής Υπουργικής Απόφασης, αυτή δεν τηρήθηκε από τους τηλεοπτικούς σταθμούς, γεγονός που προκάλεσε την αντίδραση του Νίκου Παππά.

«Στείλαμε επιστολή στο ΕΣΡ καλώντας το να προβεί στις προβλεπόμενες από την απόφαση ενέργειες για την ισότιμη πρόσβαση των ΑμεΑ στην Ενημέρωση και την Ψυχαγωγία, με τη μετάδοση τηλεοπτικών προγραμμάτων, σε ζώνες υψηλής τηλεθέασης, στη νοηματική γλώσσα και με την αναγραφή υποτίτλων», έγραψε χαρακτηριστικά στο Twitter o υπουργός, κοινοποιώντας τη σχετική επιστολή προς το ΕΣΡ.

Στείλαμε επιστολή στο ΕΣΡ καλώντας το να προβεί στις προβλεπόμενες από την απόφαση ενέργειες για την ισότιμη πρόσβαση των ΑμεΑ στην Ενημέρωση και την Ψυχαγωγία, με τη μετάδοση τηλεοπτικών προγραμμάτων, σε ζώνες υψηλής τηλεθέασης, στη νοηματική γλώσσα και με την αναγραφή υποτίτλων pic.twitter.com/zDL4cuIE25

— Νίκος Παππάς (@nikospappas16) 2 Ιανουαρίου 2019

«Η σχετική υπουργική απόφαση τέθηκε σε ισχύ από χθες, όμως, δεν τηρήθηκε -κατά την πρώτη ημέρα ισχύος της- από τους τηλεοπτικούς σταθμούς. Σε θέματα ισότιμης πρόσβασης όλων (και) στην Ενημέρωση και την Ψυχαγωγία, δεν χωρούν ούτε εκπτώσεις ούτε καθυστερήσεις», συμπλήρωσε σε επόμενη ανάρτησή του ο κ. Παππάς.

Η σχετική υπουργική απόφαση τέθηκε σε ισχύ από χθες, όμως, δεν τηρήθηκε -κατά την πρώτη ημέρα ισχύος της- από τους τηλεοπτικούς σταθμούς.
Σε θέματα ισότιμης πρόσβασης όλων (και) στην Ενημέρωση και την Ψυχαγωγία, δεν χωρούν ούτε εκπτώσεις ούτε καθυστερήσεις.

— Νίκος Παππάς (@nikospappas16) 2 Ιανουαρίου 2019

Keywords
Τυχαία Θέματα