Επίσημο και από τον ΕΣΑΚΕ: Στην Α2 ο Ολυμπιακός, παραμένει στα «σαλόνια» το Λαύριο

Οριστικά στην Α2 θα αγωνίζεται από τη νέα σεζόν ο Ολυμπιακός, μετά τη συνεδρίαση του Δ.Σ. του ΕΣΑΚΕ την Τρίτη (09/07). Για τρίτη συνεχόμενη φορά ο Νικ Καλάθης αναδείχθηκε πολυτιμότερος παίκτης του πρωταθλήματος της Α1 μπάσκετ για τη σεζόν 2018/2019.

Κατά την διάρκεια του Δ.Σ. και στη σχετική ψηφοφορία

που έγινε αποφασίστηκε να παραμείνει στην Α1 επαγγελματική κατηγορία το Λαύριο, αντίθετα στην αμέσως μικρότερη υποβιβάζονται ο Ολυμπιακός και ο Κολοσσός Ρόδου.

Να σημειωθεί ότι το Λαύριο θα ακολουθούσε υπό κανονικές συνθήκες το δρόμο προς την Α1, μετά το «διπλό» της Κύμης επί του Παναθηναϊκού (σ.σ. στα χαρτιά), σε αγώνα που οι «πράσινοι» δεν κατέβηκαν να παίξουν.

Επίσης, η ομάδα της Ρόδου έχει συμφωνήσει με τον Χολαργό, που δήλωσε αδυναμία να κατέβει στο νέο πρωτάθλημα, και με διαφορετικό ΑΦΜ θα συνεχίσει και τη νέα σεζόν στην κορυφαία επαγγελματική κατηγορία.

Επί της ουσίας, δηλαδή, το Λαύριο θα είναι η ομάδα που θα πάρει την θέση των «ερυθρόλευκων» στην Basket League της περιόδου 2019/2020. Αξίζει να επισημανθεί, ότι στη διαδικασία που έγινε στα γραφεία της διοργανώτριας αρχής του πρωταθλήματος, δεν συμμετείχε εκπρόσωπος της ΚΑΕ Ολυμπιακός.

Η βαθμολογία της Basket League επικυρώθηκε, ο Ολυμπιακός υποβιβάστηκε και τυπικά και πλέον οι «ερυθρόλευκοι» θα πρέπει να δηλώσουν συμμετοχή στην Α2 μέχρι τις 15/7, για να μπουν στην κλήρωση του νέου πρωταθλήματος. Μαζί με την Καστοριά, την Καρδίτσα, τον Χαρίλαο Τρικούπη, τον Διαγόρα Δρυοπιδέων, τον Ερμή Αγιάς, τον Ιπποκράτη, τον Αμύνα, το Ψυχικό, τον Απόλλωνα Πατρών, τον Κόροιβο, τον Οίακα Ναυπλίου, το Ανατόλια, τη Δάφνη Δαφνίου, την Ελευθερούπολη, αλλά και την ομάδα Χ, δηλαδή εκείνη που θα αντικαταστήσει τον Κολοσσό. 

Με βάση την προκήρυξη της ΕΟΚ, οι «ερυθρόλευκοι» θα πρέπει να συμπληρώσουν τη δήλωση συμμετοχής στην Α2 Ανδρών το αργότερο μέχρι τη Δευτέρα 15/7. Το νέο πρωτάθλημα θα αρχίσει στις 5/10, ενώ η κλήρωση έχει οριστεί να γίνει στις 19/8 στο ξενοδοχείο «Divani Caravel». Η τελευταία προκήρυξη της ΕΟΚ δεν είχε το όνομα του Ολυμπιακού, αλλά είχε γίνει γνωστό ότι αυτό είχε γίνει για τυπικούς λόγους, καθώς ο ΕΣΑΚΕ δεν είχε επικυρώσει τον υποβιβασμό.

Την ίδια ώρα, ο Νικ Καλάθης για τρίτη συνεχόμενη φορά αναδείχθηκε πολυτιμότερος παίκτης του πρωταθλήματος της Α1 μπάσκετ για τη σεζόν 2018/2019.

Ο αρχηγός του Παναθηναϊκού έλαβε τις περισσότερες ψήφους μεταξύ των προπονητών, των παικτών, των εκπροσώπων του Τύπου, αλλά και του κοινού και για τρίτη σερί σεζόν θα παραλάβει το βραβείο του MVP του πρωταθλήματος.

«Θα ήθελα να ευχαριστήσω όλους τους φιλάθλους, τους προπονητές και τους αθλητές που με ψήφισαν ώστε να αναδειχθώ MVP του πρωταθλήματος.

Είναι μεγάλη χαρά και τιμή για μένα. Βασικά, όμως, θα ήθελα να ευχαριστήσω τους συμπαίκτες και τους προπονητές μου γιατί πήρα αυτό το βραβείο εξαιτίας τους. Τέλος, θα ήθελα να ευχαριστήσω τους φιλάθλους του Παναθηναϊκού για την υποστήριξή τους -και- την περσινή σεζόν. Ανυπομονώ για την επόμενη», ανέφερε χαρακτηριστικά ο αρχηγός των νταμπλούχων.

Η ενημέρωση του ΕΣΑΚΕ:

Για τρίτη συνεχή σεζόν MVP του Πρωταθλήματος αναδείχθηκε ο Νικ Καλάθης. Ο αρχηγός του Παναθηναϊκού ΟΠΑΠ πρώτευσε σε όλες τις ψηφοφορίες για την ανάδειξη του Πολυτιμότερου Παίκτη της Betshop Basket League.

Ο Καλάθης ήταν πρώτος στις προτιμήσεις των αρχηγών και των προπονητών των ομάδων της Betshop Basket League – που διαμορφώνουν κατά 60% το τελικό αποτέλεσμα – συγκεντρώνοντας 15 από τις 26 συνολικά ψήφους (ποσοστό 57,69%). Δεύτεροι ήταν οι Παναγιώτης Βασιλόπουλος του Περιστερίου και Στιβ Μπαρτ Τζούνιορ του Ρεθύμνου Cretan Kings που συγκέντρωσαν από δύο ψήφους.

Στην ψηφοφορία των εκπροσώπων των Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης ο αρχηγός των Πρωταθλητών και των Κυπελλούχων Ελλάδας πήρε 34 από τους 50 ψήφους (68%). Ακολούθησε ο Νίκος Γκίκας του Προμηθέα με τρεις (6,12%).

Ο Καλάθης πρώτευσε και στις ψήφους του κοινού, του «έκτου παίκτη» της Betshop Basket League, συγκεντρώνοντας 515 προτιμήσεις (ποσοστό 61,90%). Δεύτερος ήταν ο Βλάντο Γιάνκοβιτς του Χολαργού με 32 (3,85%).

Ο αρχηγός των «πρασίνων» ήταν ο κορυφαίος δημιουργός του Πρωταθλήματος, καθώς ήταν πρώτος στις ασίστ τόσο στην κανονική περίοδο (με 151), όσο και στα playoffs (με 70).

Keywords
Τυχαία Θέματα