Επίσημα «πράσινος» και ο Νάγκι με… ομιλία για τον Πούσκας – Ανακοίνωσε Σιμάνσκι η ΑΕΚ

Με τον Παναθηναϊκό να σκέφτεται και τη ρεβάνς για τους «16» του Κυπέλλου Ελλάδος την Τετάρτη (15/01) με τον ΠΑΣ Γιάννινα (είχε νικήσει 1-0 στο πρώτο ματς), οι «πράσινοι» συνέχισαν την ενίσχυσή τους, καθώς μετά τον Ανουάρ Τουχαμί, ανακοίνωσαν και τον Ντομινίκ Νάγκι. Με τον ούγγρο άσο να κάνει αναφορά και στον… Πούσκας. Κοιτάει και για επιθετικό το «τριφύλλι». Επίσημα στην ΑΕΚ ο Νταμιάν Σιμάνσκι.

Ολοκληρώθηκε, λοιπόν, την Τρίτη (14/01) ο δανεισμός του Ντομινίκ Νάγκι (ήρθε στη χώρα μας την Δευτέρα)

από τη Λέγκια Βαρσοβίας στον Παναθηναϊκό ως το τέλος της φετινής χρονιάς κι οψιόν αγοράς του από τους «πράσινους» το καλοκαίρι.

Ο 25χρονος (8/5/1995) ούγγρος διεθνής ακραίος επιθετικός πέρασε τις εξετάσεις σήμερα, αλλά η ανακοίνωση καθυστέρησε μερικές ώρες, επειδή η Λέγκια άργησε να στείλει τα έγγραφα που απέμεναν.

Μετά την υπογραφή του συμβολαίου του, ο Νάγκι έκανε τις πρώτες δηλώσεις του ως ποδοσφαιριστής του Παναθηναϊκού. «Ο Παναθηναϊκός είναι για μένα μια καλή ευκαιρία να παίξω σε ένα άλλο πρωτάθλημα διαφορετικού στυλ. Είναι ένας μεγάλος σύλλογος με ιστορία και γνωστός σε όλους», δήλωσε.

«Για εμάς τους Ούγγρους ακόμα περισσότερο γιατί ήταν προπονητής της ομάδας ο Φέρεντς Πούσκας. Προτού έρθω μίλησα με τον Νούνες, τον οποίο γνώριζα από την κοινή μας παρουσία στην Πολωνία, αλλά ρώτησα και ορισμένους Ούγγρους ποδοσφαιριστές που έπαιξαν στην Ελλάδα. Όλοι μου είπαν μόνο καλά λόγια για τον Παναθηναϊκό», συμπλήρωσε.

Η ανακοίνωση του Παναθηναϊκού:

«Η ΠΑΕ Παναθηναϊκός ανακοινώνει την απόκτηση με τη μορφή δανεισμού από την πολωνική Λέγκια Βαρσοβίας, του Ούγγρου μεσοεπιθετικού Ντομινίκ Νάγκι. Ο δανεισμός του έχει εξάμηνη διάρκεια.

Ο Νάγκι γεννήθηκε στις 8 Μαΐου 1995 στη Μπόλι της Ουγγαρίας. Έκανε εκεί τα πρώτα του ποδοσφαιρικά βήματα προτού πάει στην Πεκς, ομάδα πρώτης κατηγορίας.

Μετά από ενάμισι χρόνο δόθηκε δανεικός στην Κοζαρμισλένι. Στα 19 του τον απέκτησε η Φερεντσβάρος και ένα χρόνο αργότερα ήταν ήδη βασικός και στέλεχος της εθνικής Ουγγαρίας!

Τον Ιανουάριο του 2017 η Λέγκια Βαρσοβίας τον απέκτησε και ο Νάγκι άμεσα έδειξε τις ικανότητές του. Ένα χρόνο αργότερα δόθηκε δανεικός στην πρώην ομάδα του, προτού επιστρέψει στη Λέγκια για να κάνει την περασμένη σεζόν μια πολύ “γεμάτη” περίοδο».

Η ΑΕΚ ανακοίνωσε τον Σιμάνσκι

Ποδοσφαιριστής της ΑΕΚ είναι από την Τρίτη (14/01) ο 25χρονος Πολωνός μέσος Νταμιάν Σιμάνσκι, που αποκτήθηκε ως δανεικός από τη ρωσική Αχμάτ Γκρόζνι έως το τέλος της περιόδου.

Στη συμφωνία προβλέπεται οψιόν αγοράς του από την Ένωση. Ο διεθνής με την Εθνική ομάδα της χώρας του χαφ επέλεξε τη φανέλα με το νούμερο «5» κι έγινε η πρώτη μεταγραφή της δεκαετίας για τους «κιτρινόμαυρους».

Η ανακοίνωση:

«Η ΠΑΕ ΑΕΚ ανακοινώνει την απόκτηση του Ντάμιαν Σιμάνσκι με τη μορφή δανεισμού από την Αχμάτ Γκρόζνι και με δικαίωμα αγοράς του το προσεχές καλοκαίρι.

Ο Ντάμιαν Σιμάνσκι γεννήθηκε στις 16 Ιουνίου 1995, στην πόλη Κράσνικ της Πολωνίας. Ξεκίνησε την ποδοσφαιρική του καριέρα από τα τμήματα υποδομής της τοπικής ομάδας (Σταλ Κράσνικ) και το 2011 πήρε μεταγραφή στην Μπελχάτοφ, με την οποία υπέγραψε το πρώτο του επαγγελματικό συμβόλαιο δύο χρόνια αργότερα. Την περίοδο 2013-2016 μέτρησε 51 συμμετοχές με τη φανέλα της Μπελχάτοφ, σκοράροντας δύο φορές και έχοντας πέντε ασίστ.

Την σεζόν 2016-17 αγωνίστηκε στη Γιαγκελόνια, πραγματοποιώντας 19 εμφανίσεις, με ένα γκολ και μια ασίστ, ενώ στο τέλος της χρονιάς πήρε μεταγραφή για τη Βίσλα Πλοκ. Στον ενάμιση χρόνο που αγωνίστηκε εκεί μέτρησε 52 συμμετοχές, με οκτώ γκολ και οκτώ ασίστ, κερδίζοντας τη μεταγραφή του στην Αχμάτ Γκρόζνι τον Ιανουάριο του 2019. Στον ένα χρόνο παρουσίας του στη Ρωσία κατέγραψε 13 συμμετοχές.

Είναι διεθνής με την εθνική ομάδα ανδρών της Πολωνίας, με τη φανέλα της οποίας έκανε το ντεμπούτο του τον Σεπτέμβριου του 2018 στο παιχνίδι απέναντι στην Ιταλία (1-1) για το Nations League.

Ντάμιαν Σιμάνσκι, καλωσόρισες στην οικογένεια της ΑΕΚ!».

Οι δηλώσεις του νέου άσου της Ένωσης

Έπειτα από την υπογραφή του συμβολαίου του, ο Ντάμιαν Σιμάνσκι έκανε τις πρώτες του δηλώσεις ως ποδοσφαιριστής της ΑΕΚ, μιλώντας στην κάμερα του AEK TV και τόνισε ότι μέσω της Ένωσης θέλει να επιστρέψει στην Εθνική στο Euro 2020

-Ποιά είναι τα συναισθήματά σου έπειτα από την ολοκλήρωση της μεταγραφής σου στην ΑΕΚ;

«Είμαι πολύ χαρούμενος που ήρθα στην ΑΕΚ. Είναι ένα πολύ μεγάλο κλαμπ και είναι ένα βήμα στην καριέρα μου. Θέλω να ευχαριστήσω τον τεχνικό διευθυντή και τους ανθρώπους του κλαμπ για την ευκαιρία που μου έδωσαν. Θέλω να δείξω τις ικανότητες μου και να δείξω την ποιότητά μου μέσα στο γήπεδο. Πιστεύω ότι μπορώ να πετύχω στην ομάδα και να την βοηθήσω για την επίτευξη των στόχων της».

-Τι γνωρίζεις για τη νέα σου ομάδα;

«Γνωρίζω πολλά για την ΑΕΚ. Έχω παρακολουθήσει παιχνίδια της. Παρακολούθησα και το τελευταίο παιχνίδι με τον ΠΑΟΚ. Η ΑΕΚ είναι μια πολύ καλή ομάδα και παίζει ωραίο ποδόσφαιρο».

-Ποιοι είναι οι προσωπικοί στόχοι που θέλεις να πετύχεις φορώντας τη φανέλα της ΑΕΚ;

«Θέλω να πετύχω πράγματα με την ΑΕΚ φέτος και ως μέσος θέλω να δείξω στον κόσμο και στο κλαμπ ότι είμαι ένας καλός παίχτης. Πιστεύω ότι το κλαμπ θα μου δώσει την ευκαιρία να επιστρέψω στην Εθνική στο Euro 2020».

Πηγή: Επίσημα «πράσινος» και ο Νάγκι με… ομιλία για τον Πούσκας – Ανακοίνωσε Σιμάνσκι η ΑΕΚ - altsantiri

Keywords
Τυχαία Θέματα