Επιμένουν οι Τούρκοι – «Ύψωσαν την ελληνική σημαία και εμείς την κατεβάσαμε»

Συνεχίζουν το εμπρηστικό κρεσέντο οι Τούρκοι, μετά την συνεδρίαση του υπουργού συμβουλίου της τουρκικής κυβέρνησης«Η Τουρκία δεν θα επιτρέψει τετελεσμένα στο Αιγαίο. Πήγαν και ύψωσαν τη σημαία κι εμείς την κατεβάσαμε», σχολίασε«Η Ε.Ε. δεν αντιμετωπίζει δίκαια την Τουρκία», πρόσθεσε

Επιμένει η τουρκική πλευρά πως κατέβασε την ελληνική σημαία από τη βραχονησίδα Μικρός Ανθρωποφάς, δίνοντας συνέχεια στο μπαράζ έντασης μεταξύ Αθήνας

και Άγκυρας, που κορυφώθηκε με την παρενόχληση του Σινούκ που μετέφερε τον πρωθυπουργό, Αλέξη Τσίπρα, στο Καστελόριζο.

Σύμφωνα με τον ΣΚΑΪ, μετά το υπουργικό συμβούλιο στην Τουρκία, ο αντιπρόεδρος, Μπεκίρ Μποζντάγ, υποστήριξε πως η Άγκυρα δεν θα επιτρέψει τετελεσμένα στο Αιγαίο ενώ φέρεται να πρόσθεσε: «ύψωσαν την ελληνική σημαία σε βραχονησίδα και εμείς την κατεβάσαμε».

Συγκεκριμένα, μόλις ολοκληρώθηκε το υπουργικό συμβούλιο της τουρκικής κυβέρνησης, που ενέκρινε την παράταση της κατάστασης εκτάκτου ανάγκης για τη χώρα, ο αντιπρόεδρος, Μπεκίρ Μποζντάγ, δήλωσε: «Η Τουρκία δεν θα επιτρέψει τετελεσμένα στο Αιγαίο. Πήγαν και ύψωσαν τη σημαία κι εμείς την κατεβάσαμε».

«Η Τουρκία και η Ελλάδα είναι δύο γειτονικές χώρες. Εμείς ευχόμαστε να συνεχιστούν οι σχέσεις καλής γειτονίας. Οι καλές σχέσεις ανάμεσα στην Τουρκία και την Ελλάδα είναι προς το συμφέρον και των δύο χωρών. Η Τουρκία δεν θα επιτρέψει τετελεσμένα γεγονότα στο Αιγαίο», φέρεται να πρόσθεσε.

«Το Αιγαίο θα πρέπει να είναι μία θάλασσα καλής γειτονίας. Υπάρχουν δυσάρεστες καταστάσεις που εμείς δεν επιθυμούμε. Για αυτό η Ελλάδα δεν θα πρέπει να επαναλάβει κάτι τέτοιο. Η Τουρκία είναι ώριμη να δίνει απαντήσεις σε παιδαριώδεις συμπεριφορές», κατέληξε.

Τέλος, ο Μπεκίρ Μποζντάγ κατηγόρησε «κάποιους υπουργούς» στην Ελλάδα, οι οποίοι κάνουν προκλητικές δηλώσεις, «με το βλέμμα στην εσωτερική πολιτική σκηνή».

” Η Ε.Ε. δεν αντιμετωπίζει δίκαια την Τουρκία”

Η Ευρωπαϊκή Ένωση δεν αντιμετωπίζει την Τουρκία δίκαια ή αντικειμενικά, υποστήριξε απόψε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, αφού η Επιτροπή έδωσε στη δημοσιότητα την ετήσια έκθεσή της για την ενταξιακή πορεία της Τουρκίας, όπου σημειώνεται ότι η Άγκυρα απομακρύνεται από τις ευρωπαϊκές αξίες.

Μιλώντας μετά τη συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου στην Άγκυρα, ο Μπεκίρ Μποζντάγ είπε ότι οι θετικές δηλώσεις που περιλαμβάνονται στην έκθεση δεν κρύβουν την άδικη αντιμετώπιση της χώρας.

Ευρωπαϊκό «χαστούκι» στην Τουρκία για Αιγαίο και δύο έλληνες στρατιωτικούς

«Καίει» την ευρωπαϊκή προοπτική της Τουρκίας το μπαράζ παραβιάσεων στο Αιγαίο, των ελληνικών και συνάμα ευρωπαϊκών συνόρων, αλλά και οι εντάσεις στην ανατολική Μεσόγειο που προκαλεί η Άγκυρα.

Στην ετήσια έκθεση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για την ενταξιακή πορεία της Τουρκίας, που δόθηκε σήμερα στη δημοσιότητα, εκφράζεται η ανησυχία του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου για την κράτηση πολιτών της Ε.Ε. και των ελλήνων στρατιωτικών.

Keywords
Τυχαία Θέματα