Νέο εμπρηστικό κρεσέντο της Άγκυρας – «Κράτος Δικαίου μόνο όταν σας συμφέρει»

“Η Ελλάδα φέρνει στο προσκήνιο την αρχή του κράτους δικαίου όταν εξυπηρετεί τα συμφέροντά της. Αλλιώς την αγνοεί τελείως”, αναφέρει το τουρκικό ΥΠΕΞ“Οι ελληνικές αρχές έχουν ξεκινήσει όλο και περισσότερο να χαμηλώνουν το επίπεδο του διαλόγου με την Τουρκία”, προσθέτει«Ρουκέτα» Καμμένου κατά Ερντογάν: Είναι τρελός, μπορεί να κρατήσει και 15 χρόνια τους δύο στρατιωτικούς

Το εμπρηστικό κρεσέντο συνεχίζει η Άγκυρα με καθυστερημένη απάντηση

για τη χθεσινή αιχμηρή ανακοίνωση του Μεγάρου Μαξίμου μέσω της οποίας χαρακτήριζε “σουλτάνο” τον Ταγίπ Ερντογάν.

«Η ρητορική που αντανακλάται στην χθεσινή ανακοίνωση του γραφείου του έλληνα πρωθυπουργού σχετικά με τους δύο έλληνες στρατιώτες που προς το παρόν κρατούνται, επειδή παράνομα εισήλθαν στα σύνορά μας, αποδεικνύει ότι οι ελληνικές αρχές έχουν ξεκινήσει όλο και περισσότερο να χαμηλώνουν το επίπεδο του διαλόγου με την Τουρκία. Τα σχόλια αυτά, που δεν είναι συμβατά με κυβερνητική υπευθυνότητα, προκαλούν μεγάλη ανησυχία», τονίζεται στην ανακοίνωση του τουρκικού υπουργείου Εξωτερικών και προστίθεται:

«Όταν εξυπηρετεί τα συμφέροντά της η Ελλάδα φέρνει στο προσκήνιο την αρχή του κράτους δικαίου. Σε αντίθετες περιπτώσεις, δεν έχει κανέναν ενδοιασμό να αγνοεί εντελώς αυτή την αρχή, μη εφαρμόζοντας ακόμη και τις αποφάσεις των διεθνών δικαστηρίων. Η πρόσφατη ιστορία το καταδεικνύει αυτό».

Το βράδυ της Κυριακής το Μέγαρο Μαξίμου είχε εκδώσει την ανακοίνωση λέγοντας πως ο “Η Ελλάδα έχει πρωθυπουργό, όχι Σουλτάνο“.

«Η Ελλάδα είναι κράτος Δικαίου και έχει Πρωθυπουργό που σέβεται και γνωρίζει τις διαδικασίες της ελληνικής δικαιοσύνης και όχι Σουλτάνο ώστε να μπορεί να υπόσχεται για τις αποφάσεις της», ανέφερε χαρακτηριστικά το Μαξίμου.

«Ρουκέτα» Καμμένου κατά Ερντογάν: Είναι τρελός, μπορεί να κρατήσει και 15 χρόνια τους δύο στρατιωτικούς

Την εκτίμηση πως η Τουρκία μπορεί να κάνει και 15 χρόνια για να επιστρέψει τους δύο έλληνες στρατιωτικούς, λόγω παρεμβάσεων του τούρκου προέδρου, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, στα δικαστήρια, εξέφρασε ο υπουργός Εθνικής Άμυνας, Πάνος Καμμένος.

Μιλώντας με κοινοβουλευτικούς συντάκτες, ο ΥΠΕΘΑ ρωτήθηκε εάν μπορεί να χρειαστεί ακόμη και ένας χρόνος για να επιστρέψουν οι δύο έλληνες:

«Σε μία χώρα που δεν λειτουργεί η δικαιοσύνη και τα δικαστήρια λειτουργούν με εντολή σουλτάνου μπορεί η περιπέτεια των Ελλήνων να κρατήσει και 15 χρόνια», ανέφερε, καταγγέλλοντας παράλληλα ότι στους δύο έλληνες έχουν αποδοθεί κατηγορίες κατά παράβαση κάθε αρχής διεθνούς δικαίου.

Επίσης, χαρακτήρισε «προσχεδιασμένο» το περιστατικό από πλευράς Τουρκίας, σημειώνοντας ότι σε ανάλογες περιπτώσεις στο παρελθόν οι στρατιωτικοί επέστρεφαν «μετά από πέντε λεπτά».

«Θα κυνηγάμε τρομοκράτες εκτός συνόρων χωρίς την έγκριση κανενός»

Ασταμάτητο είναι το παραλήρημα του τούρκου προέδρου, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, ο οποίος αυτή τη φορά δήλωσε ότι η Τουρκία έχει τη δυνατότητα να διεξάγει επιχειρήσεις εκτός συνόρων με στόχο τη σύλληψη «τρομοκρατών» χωρίς προηγούμενη έγκριση από τις τρίτες χώρες.

Keywords
Τυχαία Θέματα