Επιμένει στην απογραφή των Ρομά ο Σαλβίνι – Κατεδαφίστηκε σπίτι σε καταυλισμό Σίντι (εικόνα)

Παρά τις αντιδράσεις της αντιπολίτευσης, κληρικών της Καθολικής Εκκλησίας και του ίδιου του Κινήματος Πέντε Αστέρων, ο ιταλός υπουργός Εσωτερικών, Ματέο Σαλβίνι, επιμένει στην πρότασή του για απογραφή των Ρομά.

Επανερχόμενος στο θέμα, ο γραμματέας της Λέγκα έγραψε στο Facebook: «“Απογραφή” των Ρομά και έλεγχος για το πώς δαπανάται το δημόσιο χρήμα. Αν το προτείνει η αριστερά είναι εντάξει, αν το

προτείνω εγώ είναι ρατσισμός. Δεν εγκαταλείπω τον στόχο και τραβάω μπροστά. Πρώτα οι Ιταλοί και η ασφάλειά τους».

Παράλληλα, έγραψε ότι «σήμερα το πρωί, στην τοποθεσία Καρμανιόλα, έξω από το Τορίνο, όπου κυβερνά η Λέγκα, κατεδαφίστηκε ένα παράνομο σπίτι σε καταυλισμό Σίντι που δεν διαθέτει την προβλεπόμενη άδεια» διότι η Λέγκα «περνά από τα λόγια στις πράξεις». Ο ιταλός υπουργός ανήρτησε και σχετική φωτογραφία.

Παράλληλα, ο βουλευτής του αριστερού κόμματος Ελεύθεροι και Ίσοι, Ρομπέρτο Σπεράντσα, αποφάσισε να μηνύσει τον Σαλβίνι για υποκίνηση φυλετικής βίας.

Σύμφωνα με πολλούς αναλυτές, ο γραμματέας της Λέγκα συνεχίζει να ανεβάζει τους τόνους (παρά την δυσαρέσκεια του πρωθυπουργού, Τζουζέπε Κόντε), ενόψει και του δεύτερου γύρου των δημοτικών εκλογών, ο οποίος θα διεξαχθεί την ερχόμενη Κυριακή.

(ΑΠΕ-ΜΠΕ)

Keywords
Τυχαία Θέματα