Επιμένει ο Αντώναρος για το άδικο της διαγραφής του και εκτοξεύει «πυρά»

Την άποψη ότι «άσκησε σκληρή και αυστηρή κριτική», συνεπεία της οποίας προκλήθηκε και η διαγραφή του, εκφράζει, σε συνέντευξή του στο Αθηναϊκό/Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων, ο πρώην κυβερνητικός εκπρόσωπος Ευάγγελος Αντώναρος, διευκρινίζοντας ότι είναι ξεκάθαρος και ενδεχομένως οξύς στις δημόσιες παρεμβάσεις του, ενώ σημειώνει ότι «άλλοι που εκστομίζουν απεχθέστερες εκφράσεις στις τηλεοπτικές εμφανίσεις τους θα έπρεπε να αναθεωρήσουν τη συμπεριφορά τους».

Αναφερόμενος στη διαγραφή του, ο κ. Αντώναρος επαναλαμβάνει ότι είναι κατά των διαγραφών, και ερωτηθείς

για διαγραφές που έγιναν την περίοδο 2004-2009 σχολιάζει: « η ΝΔ στο παρελθόν δεν προχώρησε σε εύκολες διαγραφές καίτοι υπήρχαν σκληρές φωνές κριτικής».

Συγκεκριμένα στη συνέντευξή του αναφέρει:

Αναφορικά με σας, τώρα που έχει καταλαγιάσει η σκόνη, θα ήθελα να μου πείτε με το χέρι στην καρδιά, μετανιώσατε για τη δημόσια τοποθέτησή σας στο facebook εναντίον του Άδωνι Γεωργιάδη; Θα ζητούσατε συγνώμη;

Δυο πράγματα επ΄ αυτού. Το πρώτο: Η θέση μου δεν αλλάζει. Πιστεύω πως όποιος με υψηλό κομματικό αξίωμα φέρεται εμπλεκόμενος σε κάτι μη σύννομο και είναι υπό διερεύνηση πρέπει να θέσει αυτό το αξίωμα για τη διάρκεια της ανάκρισης στη διάθεση του κόμματος ώστε να είναι απόλυτα ελεύθερος να υπερασπιστεί τον εαυτό του με τον τρόπο που επιλέγει. Πολύ περισσότερο όταν το προσωπικό του στιλ δεν είναι απόλυτα συμβατό με τον τρόπο επικοινωνίας και την ιστορία της παράταξης στην οποία θέλει να ανήκει. Το δεύτερο: Κριτική άσκησα, ίσως σκληρή και αυστηρή. Αν κάποιες λέξεις στη ρύμη του τρόπου που γράφει κανείς στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης είναι ενοχλητικές, να τις πάρω πίσω. Αλλά και άλλοι που εκστομίζουν απεχθέστερες εκφράσεις στις τηλεοπτικές εμφανίσεις τους θα έπρεπε επίσης να αναθεωρήσουν τη συμπεριφορά τους.

Όμως, ακόμα και κάθε καλόπιστος διαβάζοντας την «επίθεση» σας θα μπορούσε να σκεφτεί γιατί στρέψατε τα πυρά σας μόνο εναντίον του αντιπροέδρου της ΝΔ και δεν ζητήσατε κάτι αντίστοιχο και για άλλα πρόσωπα που περιλαμβάνονται στην υπόθεση Novartis;

Να διευκρινίσω ξανά: Δεν ζητώ να παραιτηθεί κανείς από το βουλευτικό του αξίωμα. Προς Θεού. Αλλά από μια δοτή θέση που του δίνει το δικαίωμα να εκπροσωπεί ως σύνολο μια ολόκληρη παράταξη.

Κύριε Αντώναρε με τη «βεντέτα» που έχετε ανοίξει με τον Άδωνι Γεωργιάδη, μήπως τελικά πλήττεται, εκτός από εσάς, και η ΝΔ -την οποία λέτε ότι θεωρείτε σπίτι σας- και πολύ περισσότερο δημιουργείτε πρόβλημα και σε πρόσωπα που έχετε υπηρετήσει όπως ο Κώστας Καραμανλής της πρωθυπουργίας του οποίου ήσασταν κυβερνητικός εκπρόσωπος. Έχετε σκεφθεί αυτή τη διάσταση;

Είμαι ξεκάθαρος και ενδεχομένως οξύς στις δημόσιες παρεμβάσεις μου. Φαντάζομαι θα μου επιτρέψετε να διατηρήσω όπως πολλοί άλλοι το προσωπικό μου στιλ. Η λέξη βεντέτα δεν περνάει ωστόσο ποτέ από το μυαλό μου. Ανήκω σε μια παράταξη, σχεδόν από τη μέρα που ιδρύθηκε από τον Κώστα Καραμανλή, και το μόνο που με απασχολεί να μη νομίζουν κάποιοι ότι μπορούν με το έτσι θέλω και την επιτηδευμένη υπερβολή να της αλλάξουν τα χαρακτηριστικά, την κεντρική ιδεολογική της κατεύθυνση και τις αξίες της. Υπόλογος είμαι μόνο απέναντι στη συνείδηση μου και τη διαδρομή μου.

Keywords
Τυχαία Θέματα