Επικοινωνία Ερντογάν με Μέρκελ και Μισέλ για τις εξελίξεις στην ανατολική Μεσόγειο

Επικοινωνία τόσο με τη γερμανίδα Καγκελάριο Άγκελα Μέρκελ, όσο και με τον πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, Σαρλ Μισέλ, θα έχει μέσα στη μέρα ο τούρκος πρόεδρος, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

Αυτό τόνισε ο ίδιος ο Ερντογάν μιλώντας στη συνδιάσκεψη των επικεφαλής των νομαρχιακών επιτροπών του κόμματος του, όπου αναφερόμενος στην ένταση που παρατηρείται τα τελευταία 24ωρα στην ανατολική Μεσόγειο, υποστήριξε ότι «κανείς δεν πρέπει να κοιτάει το είδωλό του σε μεγεθυντικό καθρέφτη.

Μιλάω ανοικτά και ξεκάθαρα, δεν πρέπει ούτε να προσπαθεί να κάνει επίδειξη».

Ο Ερντογάν πρόσθεσε ότι η Άγκυρα δεν θέτει σε αμφισβήτηση το δίκαιο άλλων χωρών αλλά δεν πρόκειται να επιτρέψει και σε κανέναν να καταπατήσει τα δικά της δικαιώματα.

Ο τούρκος πρόεδρος, φανερά ενοχλημένος από τη γενικότερη στάση του Εμάνουελ Μακρόν, βρήκε αφορμή την παρουσία του γάλλου προέδρου στον Λίβανο για να του επιτεθεί.

«Το θέμα μας δεν είναι να βγάλουμε φωτογραφίες και να κάνουμε επίδειξη μπροστά στις κάμερες. Είμαστε στον Λίβανο επειδή αυτό επιτάσσει η ισχυρή και αιώνια φιλία μας. Οι σύντροφοί μας δεν πήγαν εκεί σαν τον Μακρόν. Αντιθέτως πράξαμε το ανθρωπιστικό μας καθήκον».

Keywords
Τυχαία Θέματα