Επικοινωνία Ερντογάν – Στόλτενμπεργκ για αν. Μεσόγειο: Παράθυρο διαλόγου από τον τούρκο πρόεδρο (video)

Ο τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν συζήτησε με τον γενικό γραμματέα του ΝΑΤΟ Γενς Στόλτενμπεργκ για τις εξελίξεις στην ανατολική Μεσόγειο, με την Τουρκία να αφήνει παράθυρο διαλόγου.

Ο τούρκος πρόεδρος εμφανίστηκε υπέρ του διαλόγου και μιας λύσης που θα έχει ως αποτέλεσμα να είναι όλοι κερδισμένοι στην ανατολική Μεσόγειο, σύμφωνα με όσα μετέδωσε ο ΣΚΑΪ.

Όπως ανακοίνωσε η τουρκική προεδρία ο Ερντογάν είπε στον γενικό γραμματέα του ΝΑΤΟ

ότι η Τουρκία θα συνεχίσει να προστατεύει τα δικαιώματά της και τα συμφέροντά της παντού.

Πάντως ο εκπρόσωπος του υπουργείου Εξωτερικών της Τουρκίας, Χαμί Ακσόι, ήταν ιδιαίτερα προκλητικός, καθώς αφενός τόνισε ότι την ευθύνη για την ένταση στην ανατολική Μεσόγειο την έχουν η Ελλάδα και η Κύπρος, αφετέρου ότι το Καστελόριζο αλλά και νησιά που βρίσκονται κοντά στην Aνατολία δεν μπορούν να έχουν υφαλοκρηπίδα.

Νωρίτερα σήμερα, ο επικεφαλής της ευρωπαϊκής διπλωματίας Ζοσέπ Μπορέλ δήλωσε ότι η ΕΕ ετοιμάζει κυρώσεις σε βάρος της Τουρκίας, οι οποίες μπορεί να συζητηθούν στην προσεχή σύνοδο κορυφής της Ένωσης στις 24 Σεπτεμβρίου.

Στην προτροπή προς την Τουρκία να μην προχωράει σε μονομερείς ενέργειες στην Ανατολική Μεσόγειο προχώρησαν, λοιπόν, ο επικεφαλής της ευρωπαϊκής διπλωματίας Ζοζέπ Μπορέλ αλλά και ο υπουργός Εξωτερικών Χάικο Μάας, κατά τη διάρκεια κοινής συνέντευξης Τύπου.

Keywords
Τυχαία Θέματα