Επίδειξη δύναμης της Εθνικής Γυναικών πόλο στο Ευρωπαϊκό: 18-3 την Κροατία (video)

Τη δεύτερη νίκη σε ισάριθμους αγώνες σημείωσε η Εθνική Γυναικών, επικρατώντας με 18-3 της Κροατίας στο πλαίσιο της 2ης αγωνιστικής του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος πόλο της Βουδαπέστης.

Το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα ουσιαστικά εξασφάλισε με αυτή τη νίκη την πρόκριση στην προημιτελική φάση και θα ψάξει στα επόμενα τρία ματς του ομίλου, το καλύτερο δυνατό πλασάρισμα.

Όπως συνέβη στην πρεμιέρα με τη Σερβία, έτσι και τη Δευτέρα (13/01) η Κροατία αποδείχθηκε πολύ εύκολη λεία για τις παίκτριες του Γιώργου Μορφέση. Η πρώτη περίοδος έληξε με σκορ 6-0, με έξι

διαφορετικές σκόρερ για την ελληνική ομάδα, που βελτίωσε αισθητά την αμυντική της επίδοση σε σχέση με το εναρκτήριο ματς, δεχόμενη το πρώτο γκολ από την Κροατία στο δεύτερο λεπτό της δεύτερης περιόδου.

Οι διεθνείς πήραν γρήγορα το προβάδισμα και στο ημίχρονο προηγήθηκαν με 10-2. Ίδιο το μοτίβο και στη συνέχεια, καθώς ούτε στο δεύτερο μισό του αγώνα η Κροατία κατάφερε να προβάλλει αντίσταση στην Εθνική.

Μηδέν παθητικό είχε και στο τρίτο οκτάλεπτο η εθνική ομάδα στο οποίο προηγήθηκε με 15-2. Η τελευταία περίοδος είχε φυσικά διαδικαστικό χαρακτήρα, με την ελληνική ομάδα να κάνει άνετα το «δύο στα δύο» στη διοργάνωση.

Για την 3η αγωνιστική του 1ου ομίλου, το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα θα αντιμετωπίσει τη Σλοβακία την προσεχή Τετάρτη (15/01, 15.30), με στόχο να διατηρήσει το απόλυτο των νικών.

Τα οκτάλεπτα (πρώτη η Κροατία): 0-6 , 2-4 , 0-5 , 1-3.

Ο Γιώργος Μορφέσης χρησιμοποίησε τις Διαμαντοπούλου Χ., Τσουκαλά 1 γκολ, Διαμαντοπούλου Β. 2, Ελευθεριάδου 3, Πλευρίτου Μ. 1, Αβραμίδου 2, Μυριοκεφαλιτάκη 2, Μπενέκου Αλ., Κώτσια, Νίνου Ειρ. 1, Πλευρίτου Ελ. 3, Ξενάκη 3 και Σταματοπούλου

Η Κροατία έπαιξε με τις Ράτκοβιτς, Μιλίκοβιτς 1, Μιροσλάβιτς 1, Τσάρεβιτς, Λόρνταν, Σκέλιν, Τόπικ, Μπούτιτς Ντ. 1, Μπούκιτς, Μπούτιτς Ι., Μπάρισιτς, Μπόζαν και Τρόγιαν.

Πηγή: Επίδειξη δύναμης της Εθνικής Γυναικών πόλο στο Ευρωπαϊκό: 18-3 την Κροατία (video) - altsantiri

Keywords
Τυχαία Θέματα