Επιχείρηση εκκένωσης καταυλισμού προσφύγων στο Πολύκαστρο – Αναχωρούν πούλμαν συνεχώς

Σε πλήρη εξέλιξη επιχείρηση της ΕΛΑΣ για την εκκένωση άτυπου καταυλισμού προσφύγων και μεταναστών που βρίσκεται σε βενζινάδικο της ΠΑΘΕ, στο ύψος Πολυκάστρου.

Διμοιρίες των ΜΑΤ έχουν αναπτυχθεί στο σημείο για να συνοδεύσουν πρόσφυγες και μετανάστες στα πούλμαν προκειμένου να μεταφερθούν σε οργανωμένες δομές φιλοξενίας.

Τα πρώτα 4 λεωφορεία

με 166 Σύρους πρόσφυγες έχουν αναχώρησαν λίγο μετά τις 11:00 και σύμφωνα με αστυνομικές πηγές, κατευθύνθηκαν προς το κέντρο φιλοξενίας στα Βασιλικά.

Λίγο αργότερα αναχώρησαν άλλα 6 λεωφορεία με 257 πρόσφυγες από Συρία και Ιράκ (οι 58 εξ αυτών Ιρακινοί). Όπως και τα προηγούμενα 4, που έφυγαν λίγο νωρίτερα, κατευθύνονται προς το κέντρο φιλοξενίας στα Βασιλικά.

Προς τον ίδιο προορισμό κατευθύνονται ακόμα 4 λεωφορεία με 147 Σύρους πρόσφυγες που αναχώρισαν λίγο μετά τις 14:00.

Στην επιχείρηση παίρνουν μέρος περίπου 300 αστυνομικοί από διάφορες υπηρεσίες της Βόρειας Ελλάδας, οι οποίοι στο πλαίσιο της επιχείρησης, προχώρησαν σε 34 προσαγωγές ξένων αλληλέγγυων, οι οποίοι πλέον έχουν αφεθεί ελεύθεροι. Από την αστυνομία έγινε σαφές ότι δεν προβλέπεται χρήση βίας. Στο συγκεκριμένο άτυπο καταυλισμό βρίσκονται 1.828 άτομα που αποχωρούν οικειοθελώς από τον καταυλισμό

Η επιχείρηση εκκένωσης αναμένεται να συνεχιστεί και αύριο Τρίτη, σε διπλανό άτυπο καταυλισμό.

«Ελπίζω ότι στο κέντρο φιλοξενίας, που θα μας πάνε, οι συνθήκες θα είναι καλές και θα μπορέσουμε να συνεχίσουμε το ταξίδι μας προς την Ευρώπη. Μείναμε εδώ, επειδή θεωρούσαμε πως αν ήμασταν κοντά στα σύνορα υπήρχε ελπίδα να ανοίξουν» δήλωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ η 18χρονη Ραφάχ από τη Ράκα της Συρίας. Ο πατέρας της είναι στην Ολλανδία, όπου θέλει να πάει κι αυτή μαζί με τη μητέρα της και τα δύο μικρότερα αδέλφια της. «Φύγαμε γιατί η κατάσταση είχε γίνει ανυπόφορη. Δεν ξέραμε πώς να προστατευτούμε» είπε.

Σημειώνεται ότι η ΠΑΘΕ Αθηνών-Ευζώνων είναι κλειστή από το 53ο χλμ ως το ύψος του Πολυκάστρου και η κυκλοφορία διεξάγεται από την παλιά εθνική.

Keywords
Τυχαία Θέματα