Επιχείρημα προοδευτικότητας: Ο Μητσοτάκης ψήφισε το σύμφωνο

Από σοβαρότητα, εμπεριστατωμένο λόγο και πάνω απ’ όλα προοδευτικότητα, πάνε καλά στη Νέα Δημοκρατία.

Μετά λοιπόν τις τοποθετήσεις στελεχών του κόμματος για τους απίθανους λόγους που δεν θα ψήφιζαν το νομοσχέδιο για την ταυτότητα φύλου εν τω συνόλω του, καθώς και την παροιμιώδη δήλωση του Κυριάκου Μητσοτάκη περί εξωγήινων, ένα ακόμα «γαλάζιο» στέλεχος και μάλιστα σύμβουλος του προέδρου, βγήκε να υπερασπιστεί τα πεπραγμένα του κόμματος.

Όπως είπε στον ΣΚΑΪ ο Μακάριος Λαζαρίδης

εκ των στενών συνεργατών του κ. Μητσοτάκη, «το 1976 ο Κωνσταντίνος Καραμανλής έφερε νόμο για τη δυνατότητα διόρθωσης του καταχωρισμένου φύλου.

Το 2005 η κυβέρνηση του Κώστα Καραμανλή – θέλω να το θυμίσω αυτό – έφερε την εφαρμογή της αρχής της ίσης μεταχείρισης γι’ αυτά τα άτομα. Αυτά που λέει ο ΣΥΡΙΖΑ δεν πείθουν κανέναν, αυτή είναι η πραγματικότητα. Θέλω να θυμίσω ότι ο κ. Μητσοτάκης ψήφισε το σύμφωνο συμβίωσης– με άλλους 17 βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας- και μάλιστα σε μια εποχή που βρισκόταν σε εξέλιξη η εσωκομματική διαδικασία της Νέας Δημοκρατίας».

Εμμένοντας μάλιστα στη θέση της ΝΔ να μην ψηφίσει το άρθρο 3, ο Λαζαρίδης σχολίασε πως «η κυβέρνηση βγήκε βαριά τραυματισμένη από την ιστορία και το αποτέλεσμα της ψηφοφορίας για το νομοσχέδιο για την αλλαγή του καταχωρισμένου φύλου, καθώς οι απόψεις της αποτελούν μειοψηφία στην ελληνική κοινωνία» δήλωσε o Μακάριος Λαζαρίδης.

Keywords
Τυχαία Θέματα