Επί τάπητος η ακτοπλοϊκή σύνδεση Θεσσαλονίκης – Σμύρνης

Αμείωτο παραμένει το ενδιαφέρον για τη διεθνή ακτοπλοϊκή σύνδεση Θεσσαλονίκης-Σμύρνης, όπως έγινε σαφές στη διάρκεια συνάντησης στις εγκαταστάσεις του Οργανισμού Λιμένος Θεσσαλονίκης (ΟΛΘ ΑΕ), παρουσία εκπροσώπων φορέων και εταιρειών της Ελλάδας και της Τουρκίας.

Μετά τη συνάντηση, στην οποία συμμετείχαν και εκπρόσωποι των δύο εταιρειών

που έχουν εκδηλώσει αρχικό ενδιαφέρον για τη γραμμή (Hellenic Seaways και Linergents Shipping Ltd), ο γενικός πρόξενος της Τουρκίας στη Θεσσαλονίκη, Ορχάν Γιαλμάν Οκάν δήλωσε ότι «είναι εξαιρετικά σημαντικό για την τουρκική πλευρά να ανοίξει η γραμμή το συντομότερο δυνατό. Είμαστε σε στενή συνεργασία με τις ελληνικές αρχές και πιστεύω ότι η σημερινή συνάντηση ήταν εξαιρετικά εποικοδομητική».

Από την πλευρά του, ο διευθύνων σύμβουλος της ΟΛΘ ΑΕ, Δημήτρης Μακρής, χαρακτήρισε τη συνάντηση ως πολύ χρήσιμη, αφού «έγινε σε βάθος συζήτηση όλων των θεμάτων που αφορούν τη γραμμή, δόθηκε η δυνατότητα να παρουσιαστούν οι απόψεις των ναυτιλιακών εταιριών που ενδιαφέρονται για τη γραμμή και καθορίστηκαν τα επόμενα βήματα για να επιτευχθεί η δρομολόγηση πλοίου στη γραμμή Θεσσαλονίκης-Σμύρνης. Η προσπάθεια συνεχίζεται με αμείωτη ένταση».

Με τη συνάντηση αυτή η ελληνική πλευρά ανταπέδωσε τη φιλοξενία που προσφέρθηκε στην ελληνική αντιπροσωπεία κατά την επίσκεψή της στη Σμύρνη, τον περασμένο Μάρτιο, παρουσία των δύο πρωθυπουργών, κατά τη διάρκεια της οποίας υπογράφηκε Μνημόνιο Συνεργασίας μεταξύ των Οργανισμών Λιμένων Θεσσαλονίκης και Σμύρνης.

Στην τουρκική αντιπροσωπεία, εκτός από τον κ. Ορκάν συμμετείχαν ο πρώτος σύμβουλος της τουρκικής πρεσβείας στην Αθήνα, Μπαρίς Καλκαβάν, εκπρόσωποι του υπουργείου Μεταφορών της Τουρκίας, ο διευθυντής του Οργανισμού Λιμένος της Σμύρνης, Μουσταφά Τσανκάγια και άλλα στελέχη της εταιρείας.

Από την ελληνική πλευρά συμμετείχαν ο διευθύνων σύμβουλος του ΟΛΘ, Δημήτρης Μακρής, ο γενικός διευθυντής, Εμμανουήλ Μιχαηλίδης, στελέχη της ΟΛΘ ΑΕ, καθώς και εκπρόσωποι των υπουργείων Εξωτερικών και Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής.

Keywords
Τυχαία Θέματα