«Άναψαν τα αίματα» στη συνεδρίαση της ΓΣΕΕ – Έπεσε ξύλο ανάμεσα στην ηγεσία και μέλη του ΠΑΜΕ

Σκηνές έντασης στη συνεδρίαση της ΣυνομοσπονδίαςΜάχη ανάμεσα στην ηγεσία υπό τον Παναγόπουλο και τα μέλη του ΠΑΜΕ«Δεν έδωσαν το λόγο σε κανένα μέλος της Διοίκησης» τονίζουν στο ΠΑΜΕ«Η συνδικαλιστική μαφία αυτή τη στιγμή δεν έχει καμία νομιμοποίηση ως όργανο»Παναγόπουλος: Γίναμε μάρτυρες πρωτόγνωρων και βίαιων επεισοδίων

Σε ρινγκ μετατράπηκε η αίθουσα συνεδριάσεων της ΓΣΕΕ, αφού κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης, «άναψαν τα αίματα» και οι συνδικαλιστές ήρθαν στα χέρια, ανταλλάσσοντας βρισιές.

Σύμφωνα με

τα όσα έχουν γίνει γνωστά, η ένταση προκλήθηκε όταν τα παριστάμενα μέλη του ΠΑΜΕ ζήτησαν από τον πρόεδρο της Συνομοσπονδίας, Γιάννη Παναγόπουλο, να αποχωρήσουν οι εργοδότες από την αίθουσα ώστε να συνεχιστεί η διαδικασία.

Σε εκείνο το σημείο, και στην άρνηση από πλευράς ηγεσίας της ΓΣΕΕ, άναψαν τα αίματα και οι συνδικαλιστές ήρθαν στα χέρια.

Το ΠΑΜΕ εξέδωσε αργότερα ανακοίνωση, στην οποία κάνει λόγο για συνδικαλιστική μαφία που βρίσκεται στην ηγεσία της ΓΣΣΕ, ενώ αναφέρει πιο συγκεκριμένα τον συνδικαλιστή Καραγεωργόπουλο, «που τις μισές μέρες θυσιάζεται τάχα και δηλώνει παραίτηση και τις υπόλοιπες επανακάμπτει, εργοδότης που συμμετέχει όλα αυτά τα χρόνια έμμεσα ή άμεσα στις επιχειρήσεις: Fortuna gaming, φορτούνα εκπαιδευτική ΙΚΕ, Goodmorning, Lokats investments LTD».

Αναλυτικά η ανακοίνωση του ΠΑΜΕ:

«Μετά απ’ όσα έγιναν στα θέρετρα της Καλαμάτας, η συνδικαλιστική μαφία που βρίσκεται στην ηγεσία της ΓΣΕΕ κάλεσε σήμερα σε συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου με τη συμμετοχή του γνωστού εργοδότη-συνδικαλιστή Καραγεωργόπουλου που τις μισές μέρες θυσιάζεται τάχα και δηλώνει παραίτηση και τις υπόλοιπες επανακάμπτει, εργοδότης που συμμετέχει όλα αυτά τα χρόνια έμμεσα ή άμεσα στις επιχειρήσεις: Fortuna gaming, φορτούνα εκπαιδευτική ΙΚΕ, Goodmorning, Lokats investments LTD.

Δεν είχαν στόχο ούτε σήμερα να κάνουν Διοικητικό Συμβούλιο!

Δεν έγινε συνεδρίαση! Δεν έδωσαν το λόγο σε κανένα μέλος της Διοίκησης!

Διάβασαν ένα παλιόχαρτο, έκαναν ένα στημένο ανακοινωθέν για τα ΜΜΕ, χωρίς να ληφθεί καμία απόφαση!

Η συνδικαλιστική μαφία αυτή τη στιγμή δεν έχει καμία νομιμοποίηση ως όργανο, ώστε να διαχειρίζεται τις τύχες των εργαζομένων, να παίρνει αποφάσεις!

Να παραδώσουν εδώ και τώρα τα κλειδιά και το κτίριο! Δεν τους ανήκει!

Συνέδριο θα γίνει και θα είναι εργατικό χωρίς εργοδότες, μπράβους και νόθους!»

Από την πλευρά του ο πρόεδρος της Γενικής Συνομοσπονδίας Εργατών Ελλάδας (ΓΣΕΕ), Γιάννης Παναγόπουλος, ανέφερε πως «έχουμε την ευθύνη και οφείλουμε, μετά την εξουσιοδότηση της πλειονότητας των αντιπροσώπων μας, να απενεργοποιήσουμε τις διαδικασίες του 37ου συνεδρίου για τη διεξαγωγή των αρχαιρεσιών».

Παράλληλα, ο κ. Παναγόπουλος κατήγγειλε μέλη του ΠΑΜΕ και της ΔΑΣ, λέγοντας: «Γίναμε όλοι μάρτυρες πρωτόγνωρων και βίαιων επεισοδίων που προκάλεσαν στην Καλαμάτα μέλη του ΠΑΜΕ και της ΔΑΣ, που στη συντριπτική τους πλειονότητα δεν είχαν καν την ιδιότητα του συνέδρου της ΓΣΕΕ».

Ενδεικτικά, ο πρόεδρος της ΓΣΕΕ έκανε λόγο για «βίαιη είσοδο περίπου 1.000 μελών του ΠΑΜΕ-ΔΑΣ την Πέμπτη 14 Μαρτίου στο Μέγαρο Χορού στην Καλαμάτα και στην κατάληψη του συνεδριακού χώρου την Παρασκευή από 500 και πλέον άτομα τα οποία δεν είχαν καμία σχέση με το συνέδριο».

Μεταξύ άλλων, κατήγγειλε καθημερινές απειλές που εκτοξεύονταν από το χώρο του ΠΑΜΕ-ΔΑΣ, «οι οποίες μηδένισαν κάθε δυνατότητα ομαλής διεξαγωγής του 37ου συνεδρίου».

Keywords
Τυχαία Θέματα