Επεκτείνεται η συνεργασία των ειδησεογραφικών πρακτορείων Ελλάδας – Κίνας

Εμβάθυνση της συνεργασίας των πρακτορείων ΑΠΕ-ΜΠΕ – «Νέα Κίνα»Πυρήνας σταθερότητας η Ελλάδα, τονίζει ο Παππάς

Την επέκταση της συνεργασίας τους επισημοποίησαν στα γραφεία της Γενικής Γραμματείας Ενημέρωσης και Επικοινωνίας, τα πρακτορεία ειδήσεων Ελλάδας και Κίνας, παρουσία του υπουργού Ψηφιακής Πολιτικής Νίκου Παππά.

Το Αθηναϊκό-Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων και το Πρακτορείο

«Νέα Κίνα» θα εμβαθύνουν τη συνεργασία τους στους τομείς των νέων τεχνολογιών, προσφέροντας άμεσες υπηρεσίες στο πλαίσιο της ραγδαίας εξέλιξης της τεχνολογίας στις επικοινωνίες.

Ο Νίκος Παππάς, αφού ευχαρίστησε τον πρόεδρο του κινεζικού πρακτορείου Κάι Μινγκ Τζάο (Cai Ming zhao) για την παρουσία του, υπογράμμισε ότι η συμφωνία σηματοδοτεί την εμβάθυνση των σχέσεων των δύο χωρών και σε οικονομικό επίπεδο.

«Η Ελλάδα θα συμβάλει ως χώρα της Δύσης, ώστε να δείξει στην Κίνα τι πραγματικά συμβαίνει» επισήμανε ο κ. Παππάς, ενώ σημείωσε ότι η κινεζική ηγεσία αντιλαμβάνεται το σημαντικό ρόλο που παίζει η Ελλάδα, ως πυρήνας της σταθερότητας στην ευρύτερη περιοχή της Νοτιοανατολικής Ευρώπης.

Η Ελλάδα, συνέχισε, θέλει να συνεργάζεται με χώρες στο ίδιο πνεύμα με αυτήν, ευχόμενος τη σταθεροποίηση της ευρύτερης περιοχής, καθώς αυτό ανοίγει προοπτικές οικονομικής ανάπτυξης, κάτι που η Κίνα γνωρίζει.

Από την πλευρά του, ο πρόεδρος του πρακτορείου «Νέα Κίνα» Κάι Μινγκ Τζάο μίλησε για δύο χώρες με αρχαίο πολιτισμό και μακροχρόνια φιλία.

Keywords
Τυχαία Θέματα