Επεισόδια και μολότοφ στο κέντρο της Αθήνας στην πορεία μαθητών – Χημικά από τα ΜΑΤ (video)

Επεισόδια μεταξύ γκρουπ ατόμων που βγήκε από την πορεία των μαθητών που διαμαρτύρονται στο Σύνταγμα και δυνάμεων της αστυνομίας λαμβάνουν χώρα στο κέντρο της Αθήνας αυτή την ώρα με τις μολότοφ να πέφτουν «βροχή».

Η αστυνομία απάντησε με χημικά και στο σημείο η ατμόσφαιρα είναι αποπνικτική.

Το συλλαλητήριο ξεκίνησε νωρίτερα, απόλυτα ειρηνικά, και εκτός από τους μαθητές, συμμετείχαν φοιτητές και εκπαιδευτικοί.

Κλειστές

είναι στο κέντρο οι Πανεπιστημίου και Σταδίου.

Οι συμμετέχοντες στην πορεία ζητούν:

Μείωση των μαθητών ανά τμήμα, το πολύ στους 15 και ανάλογα με το μέγεθος της αίθουσας, έτσι ώστε να μπορούν να τηρούνται οι απαραίτητες αποστάσεις.

Μόνιμους διορισμούς εκπαιδευτικών για την κάλυψη των ελλείψεων στα σχολεία, που προκύπτουν από τις αυξημένες ανάγκες της περιόδου.

Μαζικά και επαναλαμβανόμενα τεστ με έξοδα και ευθύνη του κράτους. Άμεση παρέμβαση σε περίπτωση εμφάνισης συμπτωμάτων σε εργαζόμενο στο σχολείο ή σε μαθητή.

Αύξηση του προσωπικού καθαριότητας με μόνιμη σχέση εργασίας, ώστε να μπορούν να καλυφθούν οι αυξημένες ανάγκες των σχολείων.

Δημιουργία σχολιατρικής υπηρεσίας που θα έχει την ευθύνη για τον έλεγχο λειτουργίας των σχολείων αλλά και τη διαχείριση των κρουσμάτων.

Keywords
Τυχαία Θέματα