Επεισόδια στο Σύνταγμα – Δακρυγόνα, μολότοφ και προσαγωγές (εικόνες- βίντεο)

Επεισόδια ξεκίνησαν λίγο πριν τις 9 μ.μ. στο Σύνταγμα, στην οδό Βασιλέως Γεωργίου, μπροστά από το ξενοδοχείο Μεγάλη Βρετανία. Διαδηλωτές πέταξαν βόμβες μολότοφ και φωτοβολίδες σε αστυνομικές δυνάμεις, οι οποίες απάντησαν με χρήση δακρυγόνων, ενώ πετούν και βόμβες κρότου λάμψης.

Οι διαδηλωτές που βρίσκονταν μπροστά στη Βουλή

αποχώρησαν.

Η ΛΑΕ καταγγέλλει τραυματισμό των μελών της από τα ΜΑΤ

«Τα ΜΑΤ, χτυπώντας αδιάκριτα στο ψαχνό και εξαπολύοντας δακρυγόνα και βομβίδες στο ειρηνικό πλήθος, χτύπησαν με δακρυγόνο στο κεφάλι την Σόφη Παπαδόγιαννη, μέλος της Πολιτικής Γραμματείας της ΛΑΕ, η οποία αιμόφυρτη οδηγήθηκε με ασθενοφόρο στο ΚΑΤ.

Χτύπησαν και τραυμάτισαν, επίσης, τον Βασίλη Μακρίδη, στέλεχος της ΛΑΕ, που νοσηλεύεται και αυτός στο ΚΑΤ», αναφέρει η ΛΑΕ σε ανακοίνωσή της.

Επεισόδια στα Εξάρχεια

Επεισόδια γίνονται αυτή την ώρα στην περιοχή των Εξαρχείων, με κουκουλοφόρους να στήνουν οδοφράγματα με κάδους απορριμμάτων, να τους βάζουν φωτιά και να πετούν παράλληλα μολότοφ και διάφορα αντικείμενα προς τις αστυνομικές δυνάμεις.

Άνδρες των ΜΑΤ κάνουν χρήση χημικών και χειροβομβίδων κρότου – λάμψης, για να τους απωθήσουν.

Πριν από λίγο η αστυνομία προχώρησε σε τρεις προσαγωγές.

Εννέα προσαγωγές από την αστυνομία

Η αστυνομία προχώρησε σε εννέα προσαγωγές κατά τη διάρκεια των επεισοδίων που σημειώθηκαν στο Σύνταγμα και στα Εξάρχεια.

Οι έξι προσαγωγές έγιναν από την περιοχή των Εξαρχείων, όπου στις 10.30 το βράδυ, ομάδες κουκουλοφόρων πέταξαν βόμβες μολότοφ εναντίον των αστυνομικών δυνάμεων και έβαλαν φωτιές σε δύο κάδους απορριμμάτων στην συμβολή των οδών Στουρνάρη και Μπουμπουλίνας.

Οι άλλοι τρεις προσήχθησαν νωρίτερα από την πλατεία Συντάγματος.

Αυτή την ώρα, σύμφωνα με την ΓΑΔΑ, παραμένουν στην πλατεία Εξαρχείων περίπου 50 άτομα, αλλά επικρατεί ηρεμία παντού.

Μικροεπεισόδια και στη Θεσσαλονίκη

Ένταση και μικροεπεισόδια σημειώθηκαν το βράδυ στο κέντρο της Θεσσαλονίκης, στο ύψος της οδού Εγνατία στη διάρκεια πορείας που πραγματοποίησα άτομα που πρόσκεινται στον ευρύτερο αντεξουσιαστικό χώρο, ενάντια στην ψήφιση του ασφαλιστικού – φορολογικού.

Ομάδα διαδηλωτών αποσπάστηκε από την πορεία και εκτόξευσε βόμβα μολότοφ και διάφορα αντικείμενα εναντίον αστυνομικών που είχαν παραταχθεί κοντά στο κτίριο όπου βρίσκονται τα γραφεία του ΣΥΡΙΖΑ. Οι αστυνομικές δυνάμεις απάντησαν κάνοντας περιορισμένη χρήση χημικών με αποτέλεσμα να τους απομακρύνουν από την περιοχή και στη συνέχεια και να εκτονωθεί η ένταση.

Νωρίτερα, οι διαδηλωτές του αντεξουσιαστικού χώρου είχαν συγκεντρωθεί στην Καμάρα και στη συνέχεια πραγματοποίησαν πορεία μέχρι το κτίριο του πρώην υπουργείου Μακεδονίας – Θράκης.

Η συμμετοχή στο συλλαλητήριο της Αθήνας ήταν μεγάλη, καθώς στο Σύνταγμα διαδήλωσαν δικηγόροι, ελεύθεροι επαγγελματίες, μέλη του ΠΑΜΕ, καθώς και Ρώσοι που εορτάζουν την αυριανή 71η επέτειο από τη νίκη των Σοβιετικών έναντι των Γερμανών στον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο, κρατώντας ενός λεπτού σιγή.

URGENT: Molotov cocktails thrown at Greek parliament during massive anti-austerity rally https://t.co/om6TnCOKB8 pic.twitter.com/vfZ6UV6EBq

— RT (@RT_com) 8 Μαΐου 2016

Keywords
Τυχαία Θέματα