Επεισόδια στη Μόρια: Συγκρούστηκαν κάτοικοι με αστυνομικούς – Νέα δομή υγείας στο ΚΥΤ (video)

Επεισόδια μεταξύ δυνάμεων της Αστυνομίας και κατοίκων της περιοχής σημειώθηκαν στη Μόρια την Πέμπτη (20/08), έξω από το Κέντρο Υποδοχής και Ταυτοποίησης προσφύγων και μεταναστών και στον ελαιώνα που βρίσκεται γύρω από αυτό.

Έγινε και ρίψη δακρυγόνων από την πλευρά της Αστυνομίας, προκειμένου να διαλυθεί το συγκεντρωμένο πλήθος, ενώ έχουν σημειωθεί και μικροτραυματισμοί πολιτών. Από τη ρίψη των δακρυγόνων ξέσπασαν μικροεστίες φωτιές στον ελαιώνα, ενώ υπάρχουν και καταγγελίες κατοίκων για χρήση βίας από την πλευρά των αστυνομικών δυνάμεων. Από νωρίς κάτοικοι της Μόριας,

αλλά και άτομα από τις γύρω περιοχές συγκεντρώθηκαν έξω από το ΚΥΤ, προκειμένου να εμποδίσουν τα εγκαίνια της δομής υγείας έξω από το ΚΥΤ.

«Μια μικρή ομάδα 30 με 40 νεαρών ήταν αυτή που δημιούργησε την ένταση έξω από τη Μόρια, ανάβοντας φωτιές και πετώντας πέτρες», δήλωσε στο «CNN Greece» ο υπουργός Μετανάστευσης, Νότης Μηταράκης, ο οποίος βρίσκεται από το πρωί στη Μυτιλήνη για τα εγκαίνια της νέας υγειονομικής δομής στο ΚΥΤ, παρουσία της Προέδρου της Δημοκρατίας, Κατερίνας Σακελλαροπούλου.

Η Πρόεδρος στον Καρά Τεπέ

Η Πρόεδρος της Δημοκρατίας Αικατερίνη Σακελλαροπούλου στον δημοτικό καταυλισμό προσφύγων του Δήμου Μυτιλήνης στον Καρά Τεπέ.https://www.stonisi.gr/post/10822/sth-moria-me-toys-anhlikoys-kai-selfi-ston-kara-tepe-pics-video

Gepostet von Στο Νησί am Donnerstag, 20. August 2020

Όπως ανέφερε ο κ. Μηταράκης η συγκεκριμένη ομάδα νεαρών προσπάθησε να παρεμποδίσει την είσοδο της Προέδρου της Δημοκρατίας στο ΚΥΤ της Μόριας και πέταξε πέτρες με αποτέλεσμα να τραυματιστεί ο αστυνομικός διευθυντής.

Η Πρέσβης της Ολλανδίας Stella Ronner-Grubačić Embassy of the Netherlands in Greece μας ξενάγησε στις σύγχρονες…

Gepostet von Νότης Μηταράκης (Notis Mitarachi) am Donnerstag, 20. August 2020

Ο υπουργός Μετανάστευσης επεσήμανε πως θα προχωρήσει σε μηνύσεις για τα επεισόδια, ενώ και η αστυνομία θα σχηματίσει δικογραφία για να αποδοθούν οι όποιες ευθύνες υπάρχουν.

Ενημέρωση για την κατάσταση στο ΚΥΤ Μόριας

Eνημέρωση της Προέδρου της Δημοκρατίας Αικατερίνης Σακελλαροπούλου από τον Διοικητή του ΚΥΤ Μόριας Νίκο Μπαμπακο για τον αριθμό των προσφύγων με μεταναστών που διαμένουν στον καταυλισμό.https://www.stonisi.gr/post/10822/sth-moria-me-toys-anhlikoys-kai-selfi-ston-kara-tepe-pics-video

Gepostet von Στο Νησί am Donnerstag, 20. August 2020

Εν τω μεταξύ, το πρωί της Πέμπτης (20/08), ο Νότης Μηταράκης βρέθηκε σε καφενείο της Μόριας και συνομίλησε με κατοίκους πριν εγκαινιάσει τη νέα υγειονομική δομή στο Κέντρο Υποδοχής και Ταυτοποίησης προσφύγων παρουσία της Προέδρου της Δημοκρατίας. Ο υπουργός Μετανάστευσης έγραψε στο Facebook σχετικά: «Συζήτηση με τους κατοίκους της Μόριας. Η νέα κλειστή ελεγχόμενη δομή θα εγγυάται την ασφάλεια των διαμενόντων, καθώς και της τοπικής κοινωνίας».

Αργότερα, μαζί με την Κατερίνα Σακελλαροπούλου, που βρίσκεται στο νησί από τις 15 Αυγούστου, εγκαινίασε την νέα υγειονομική δομή στο ΚΥΤ Μόριας, δωρεά της ολλανδικής κυβέρνησης, η οποία αναμένεται να αποσυμφορήσει σημαντικά το Νοσοκομείο Μυτιλήνης.

Μαζί με την Πρόεδρο της Δημοκρατίας Katerina Sakellaropoulou επισκεφτήκαμε το Κέντρο Υποδοχής και Ταυτοποίησης της Μόριας, την δομή του Καρά Τεπέ και την δομή ασυνόδευτων ανηλίκων Ηλιαχτίδα

Gepostet von Νότης Μηταράκης (Notis Mitarachi) am Donnerstag, 20. August 2020

Η νέα μονάδα διαθέτει 62 κλίνες και τέσσερις κλίνες μονάδας αυξημένης φροντίδας. «Είναι εξοπλισμένη με σύγχρονα μηχανήματα και αντιμετωπίζει αποφασιστικά όλες τις ανάγκες που μπορεί να έχει το ΚΥΤ της Μόριας τους επόμενους μήνες», ανέφερε ο κ. Μηταράκης.

Στη συνέχεια, η κυρία Σακελλαροπούλου και ο κ. Μηταράκης επισκέφθηκαν τη δομή του Καρά Τεπέ και τη δομή ασυνόδευτων ανηλίκων «Ηλιαχτίδα».

Επίσκεψη στην ΗΛΙΑΚΤΙΔΑ

Επίσκεψη της Προέδρου της Δημοκρατίας και του Υπουργού Μετανάστευσης και Ασύλου στην μονάδα φιλοξενίας ασυνόδευτων ανηλίκων προσφύγων της ΗΛΙΑΚΤΙΔΑΣ στο Κέντρο Υποδοχής και Ταυτοποίησης της Μόριας.https://www.stonisi.gr/post/10822/sth-moria-me-toys-anhlikoys-kai-selfi-ston-kara-tepe-pics-video

Gepostet von Στο Νησί am Donnerstag, 20. August 2020

Στη Μόρια με τους ανήλικους και «σέλφι» στον Καρά ‑ Τεπέ για την ΠτΔ

Για το έργο της Ηλιακτίδας ΑΜΚΕ στην πτέρυγα των ανήλικων ασυνόδευτων προσφύγων και μεταναστών στο ΚΥΤ Μόριας, τα στοιχεία των διαμενόντων από τον διοικητή του ΚΥΤ Μόριας, Νίκο Μπαμπάκο και στη συνέχεια για τη λειτουργία του καταυλισμού του Καρά- Τεπέ ενημερώθηκε το μεσημέρι της Πέμπτης (20/08), η πρόεδρος της Δημοκρατίας, Αικατερίνη Σακελλαροπούλου, δείχνοντας ότι έχει παρακολουθήσει όλες τις τελευταίες εξελίξεις.

Σε σχέση με την πολιτική της κυβέρνησης και άλλες συναφείς λεπτομέρειες για τους καταυλισμούς που επισκέφτηκε, ενημέρωσε την κ. Σακελλαροπούλου ο υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου, Νότης Μηταράκης που τη συνόδευσε.

Στην πτέρυγα των ανήλικων προσφύγων και μεταναστών κατευθύνθηκε πρώτα στο ΚΥΤ Μόριας, όπου η πρόεδρος της Ηλιακτίδας, Βασιλική Ανδρεαδέλλη και το προσωπικό της ΑΜΚΕ την ενημέρωσαν σχετικά με όλο το έργο που γίνεται.

Στη συνέχεια ο κ. Μπαμπάκος παρουσίασε όλα τα στοιχεία με αριθμούς των διαμενόντων, την αναχώρηση το μεσημέρι της Πέμπτης, ανήλικων προσφύγων προς τη Φινλανδία, επισημαίνοντας την αποσυμφόρηση κατά 5.000 διαμενόντων από το ΚΥΤ Μόριας. «Είναι σημαντικό για την αξιοπρέπεια των ανθρώπων εδώ και την ισορροπία στο νησί η αποσυμφόρηση,» τόνις εμεταξύ άλλων η κ. Σακελλαροπούλου.

Στον Καρά- Τεπέ στη συνέχεια, η πρόεδρος της Δημοκρατίας ξεναγήθηκε από το διοικητή του καταυλισμού, Μιχάλη Μπατζάκη στους χώρους δραστηριοτήτων. Εκεί αρκετοί πρόσφυγες την καλωσόρισαν και κάποιοι μάλιστα έβγαλαν και φωτογραφία «σέλφι» μαζί της.

Στον πίνακα της καθημερινής "ακτινογραφίας" του ΚΥΤ της Μόριας αναγράφονται 13.232 διαμένοντες όταν την 1/1/2020 ήταν…

Gepostet von Νότης Μηταράκης (Notis Mitarachi) am Donnerstag, 20. August 2020

(πληροφορίες από CNN Greece, stonisi.gr)

Keywords
Τυχαία Θέματα