Επαναφέρει το ζήτημα του διαχωρισμού Εκκλησίας – Κράτους ο Φίλης

Με τίτλο «ο χωρισμός Εκκλησίας – κράτους έχει ωριμάσει», ο Νίκος Φίλης παρεμβαίνει εκ νέου για το θέμα, με άρθρο του στην Εφημερίδα των Συντακτών.

Ο πρώην υπουργός, συνεχίζοντας την κόντρα του με τον αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο, αλλά και τους φορείς της εκκλησίας που θέλουν να έχουν λόγο στα του μαθήματος των θρησκευτικών, κόντρα που έχει αναζωπυρωθεί τον τελευταίο καιρό, επαναφέρει το ζήτημα του διαχωρισμού, σημειώνοντας πως παρά το γεγονός ότι το Σύνταγμα

καθιερώνει την ελευθερία της συνείδησης και το δικαίωμα κάθε πολίτη να πιστεύει σε όποιον Θεό θέλει ή και να μην πιστεύει ακόμη, «η πραγματικότητα όμως είναι διαφορετική, σε συνθήκες μάλιστα «θρησκευόμενου Κράτους και πολιτευόμενης Εκκλησίας»».

Ο πρώην υπουργός σημειώνει την «απαίτηση της Ιεραρχίας για συναπόφαση κατά παράβαση μάλιστα ακόμη και του ισχύοντος Καταστατικού Χάρτη της Εκκλησίας της Ελλάδος που προβλέπει συνεργασία με την Πολιτεία.

Ελπίζω ότι η εφαρμογή των νέων αναλυτικών προγραμμάτων με τους φακέλους των μαθητών που θα διανεμηθούν με τη νέα χρονιά, θα δώσουν τη δυνατότητα από μάθημα ομολογιακό να γίνει μάθημα γνώσης των θρησκειών».

Μάλιστα σχολιάζει και το ζήτημα της καύσης των νεκρών, λέγοντας πως έχει ήδη καθυστερήσει η λειτουργία των ιδιωτικών αποτεφρωτηρίων.

Keywords
Τυχαία Θέματα