Επαφές Βασιλειάδη με τον αρχηγό της ΕΛ.ΑΣ. για τα κρούσματα βίας

Τον έντονο προβληματισμό του για τα συνεχόμενα κρούσματα βίας εξέφρασε ο υφυπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού και ο Γιώργος Βασιλειάδης είχε τηλεφωνική επικοινωνία με τον αρχηγό της αστυνομίας, ώστε να μάθει την εξέλιξη των ερευνών, ενώ αποφασίστηκε ότι θα ακολουθήσει τις ερχόμενες ημέρες συνάντηση.

Παράλληλα, ο υφυπουργός Αθλητισμού παρακολουθεί στενά τις εξελίξεις όσον αφορά στα δύο ντέρμπι μεταξύ Ολυμπιακού

και Παναθηναϊκού στις 17 Μαρτίου. Από την ΕΛ.ΑΣ έχει αποσταλεί αίτημα προκειμένου να μετατεθεί χρονικά ο ένας εκ των δύο προαναφερόμενων αγώνων, για την εξασφάλιση της δημόσιας τάξης και ασφάλειας.

Εφόσον δεν καταστεί δυνατό τις επόμενες ημέρες να ληφθεί απόφαση από τις λίγκες (Super League και ΕΣΑΚΕ) και εφόσον υπάρξει σχετική εισήγηση της ΔΕΑΒ, η οποία θα συνεδριάσει την Τρίτη 12 Μαρτίου, τότε ο Γιώργος Βασιλειάδης θα αναλάβει σχετική πρωτοβουλία.

Να θυμίσουμε ότι έχει φτάσει στα… άκρα η οπαδών, φτάνοντας στο σημείο να μαχαιρωθεί γυναίκα, με τους χούλιγκανς να βιντεοσκοπούν την πράξη. Το προηγούμενο Σάββατο (2/3) είχαμε φαινόμενα βίας και με εισβολή χούλιγκανς σε αγώνα πόλο στο Παπαστράτειο.

Βασιλειάδης: Νιώθουμε αποτροπιασμό για το μαχαίρωμα γυναίκας, θα γίνουν οι κατάλληλες ενέργειες

Ο Γιώργος Βασιλειάδης, στο πλαίσιο της δευτερολογίας του την Τετάρτη (6/3) στην Ολομέλεια της Βουλής για το νομοσχέδιο «Επιτροπή Επαγγελματικού Αθλητισμού και άλλες διατάξεις», αναφέρθηκε στην αποτρόπαια ενέργεια του μαχαιρώματος μιας γυναίκας από οπαδούς.

Ο Υφυπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού εξέφρασε τον αποτροπιασμό του και δεσμεύτηκε να προβεί σε περαιτέρω ενέργειες μόλις λάβει πλήρη ενημέρωση από τις Αρχές. «Νιώθουμε αποτροπιασμό για το μαχαίρωμα γυναίκας από οπαδούς και θα γίνουν οι κατάλληλες ενέργειες», σχολίασε μεταξύ άλλων.

Η τοποθέτησή του όπου διευκρίνισε ότι την Πέμπτη (7/3) θα συναντηθεί με τον Αρχηγό της αστυνομίας: «Ενημερώθηκα για ένα βίντεο που κυκλοφορεί. Πρόκειται για ένα φρικαλέο περιστατικό. Προσπάθησα να επικοινωνήσω με τον Αρχηγό της αστυνομίας για να μάθω περισσότερες λεπτομέρειες.

Εντάσσεται στο πλαίσιο ενός ιδιότυπου ξεκαθαρίσματος λογαριασμών στο χώρο των χούλιγκανς. Εκφράζω την καταδίκη και τον αποτροπιασμό μου. Αύριο (σ.σ. Πέμπτη) θα επισκεφτώ τον αρχηγό και θα ενημερώσω και τα κόμματα». Τελικά, όπως αναφέραμε, ο Γιώργος Βασιλειάδης είχε τηλεφωνική επικοινωνία με τον αρχηγό της αστυνομίας.

Keywords
Τυχαία Θέματα