Έως τις 19 Μαΐου η ψήφιση της τεχνικής συμφωνίας στη Βουλή

Στις αρμόδιες επιτροπές τα μέτρα και τα αντίμετρα της συμφωνίας έως τις 13 ΜαΐουΈως τις 19 η ψήφιση στην Ολομέλεια

«Έως τις 19 Μαΐου και με τη διαδικασία του επείγοντος αναμένεται να πραγματοποιηθεί η ψηφοφορία στη Βουλή των Ελλήνων για τα μέτρα της διετίας 2019-2020, στο πλαίσιο της δεύτερης αξιολόγησης του ελληνικού προγράμματος».

Αυτό δήλωσε από τις Βρυξέλλες,

ο Νίκος Βούτσης, ο οποίος βρέθηκε στην ευρωπαϊκή πρωτεύουσα με αφορμή τα εγκαίνια της έκθεσης «Δρόμοι επιβίωσης» στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, που αφορά το προσφυγικό δράμα».

Σημειώνεται ότι ο Πρόεδρος της Βουλής είχε κάνει λόγο τις προηγούμενες ημέρες για ψήφιση της συμφωνίας στις 18 Μαΐου.

Ο κ. Βούτσης είπε ότι έως τις 12 ή 13 Μαΐου θα έχει κατατεθεί στη Βουλή το νομοσχέδιο με τα μέτρα, τα οποία θα αποτυπώνονται σε δύο διαφορετικά κεφάλαια.

Το ένα θα αφορά στα μέτρα του 2019 στο συνταξιοδοτικό, ύψους 1% του ΑΕΠ και τα αντίμετρα και το άλλο τα μέτρα του 2020 στο φορολογικό, ύψους 1% του ΑΕΠ και τα αντίμετρα.

Σύμφωνα με τον πρόεδρο της Βουλής των Ελλήνων, την επόμενη εβδομάδα θα υπάρξουν δύο ημέρες με συνεδριάσεις των Διαρκών Επιτροπών και τα μέτρα αναμένεται να ψηφιστούν έως την Παρασκευή 19 Μαΐου.

Ο ίδιος εκτίμησε ότι η συζήτηση των μεσοπρόθεσμων μέτρων για το χρέος έχει ωριμάσει αρκετά, ώστε να είναι εφικτή μια συμφωνία στο Eurogroup, της 22ας Μαΐου.

Στο πλαίσιο της επίσκεψής του στις Βρυξέλλες, ο πρόεδρος της Βουλής είχε συναντήσεις με τον πρόεδρο της Προοδευτικής Συμμαχίας των Σοσιαλιστών και Δημοκρατών Τζιάνι Πιτέλα και άλλους βουλευτές του ευρωκοινοβουλίου.

Keywords
Τυχαία Θέματα