Βρέθηκε τμήμα από το αεροσκάφος που έπεσε στο Μεσολόγγι – Συνεχείς έρευνες για τον πιλότο

Συνεχείς είναι οι έρευνες για τον εντοπισμό του πιλότου που αγνοείται μετά την πτώση του αεροσκάφους στη θαλάσσια περιοχή του ΜεσολογγίουΤο μόνο που έχει βρεθεί είναι ένα τμήμα από το φτερό του διθέσιου αεροσκάφουςΟι έρευνες θα συνεχιστούν με το πρώτο φως της ημέρας το πρωί της Παρασκευής

Οι έρευνες για τον εντοπισμό του πιλότου του μονοκινητήριου διθέσιου αεροσκάφους, το οποίο κατέπεσε στη θάλασσα, ανάμεσα στο Μεσολόγγι και το Αντίρριο συνεχίζονται και το μόνο που έχει βρεθεί από το Λιμενικό είναι ένα τμήμα του και συγκεκριμένα ένα κομμάτι

από το φτερό.

Το σκάφος του λιμενικού μετέφερε το τμήμα του αεροπλάνου στο λιμάνι Μεσολογγίου όπου και θα εξεταστεί από ειδικούς τεχνικούς.

Οι έρευνες θα συνεχιστούν με το πρώτο φως της ημέρας το πρωί της Παρασκευής, καθώς η περιοχή χτενίζεται για τον εντοπισμό του πιλότου που αγνοείται από το μεσημέρι της Τετάρτης. Οι καιρικές συνθήκες δεν ευνοούν τις έρευνες που γίνονται από θάλασσας και από αέρος.

Ποιος είναι ο άτυχος πιλότος

Ο Παναγιώτης Κεφάλας κατάγεται από τα Ιωάννινα ενώ είναι κάτοικος Πατρών. Εργαζόταν παλαιότερα ως μηχανικός και είναι απόστρατος στην Πολεμική Αεροπορία, με πιστοποίηση και για μαχητικά αεροσκάφη. Υπήρξε και καθηγητής Πανεπιστημίου. Είναι παντρεμένος και πατέρας δύο ανήλικων παιδιών.

Το χρονικό

Στις 13.00 το μεσημέρι της Τετάρτης, ψαράς της περιοχής κάλεσε το Λιμενικό υποστηρίζοντας ότι είδε ένα μικρό αεροσκάφος να λαμβάνει καθοδική πορεία και να προσκρούει στη θάλασσα.

Ο ψαράς, μιλώντας στο aixmi-news, είπε: «Ακουσα ένα θόρυβο, είδα το αεροπλάνο να είναι πολύ χαμηλά, έκανε τούμπα στον αέρα και μετά βυθίστηκε δυστυχώς σχεδόν αμέσως».

Στην ομάδα ερευνών, σύντομα, εντάχθηκαν ελικόπτερα, καθώς και άλλα σκάφη ιδιωτών και αλιέων.

Πηγή φωτογραφιών: onairnews.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα