Ένταλμα σύλληψης για τον 16χρονο που κατέβασε την τουρκική σημαία στα κατεχόμενα (video)

Φαίνεται να έχει μετανιώσει ο νεαρός, ο οποίος χωρίς να γίνει αντιληπτός, έσπασε και φωτογραφία του Ραούφ Ντενκτάς σε αίθουσα του σχολείουΟι Αρχές αναζητούν τον νεαρό, ενώ «δικαστήριο» στα κατεχόμενα εξέδωσε ένταλμα σύλληψης σε βάρος τουΤο περιστατικό έχει διχάσει την Κύπρο

Αναβρασμός επικρατεί στα κατεχόμενα της Κύπρου με τον 16χρονο, που κατέβασε την τουρκική σημαία, έχοντας αφαιρέσει και τη φωτογραφία του Ραούφ Ντενκτάς σε δημοτικό σχολείο στη Λύση.

Οι Αρχές αναζητούν τον νεαρό, ενώ «δικαστήριο» εξέδωσε ένταλμα σύλληψης σε βάρος του. Πρόκειται για ένα περιστατικό που έχει διχάσει την Κύπρο.

Την ίδια ώρα που ο τούρκος υπουργός Εξωτερικών, Μεβλούτ Τσαβούσογλου, συνεχίζει να προκαλεί, κάνοντας γνωστή τη βούληση της χώρας του να ανοίξει τη σφραγισμένη Αμμόχωστο και με «προξενείο» στην πόλη – φάντασμα.

Σε ανακοίνωση του γραφείου του «αναπληρωτή πρωθυπουργού και υπουργού εξωτερικών» στα κατεχόμενα, αναφέρει ότι έγιναν προσπάθειες μέσω ΟΗΕ για να επιστραφεί η σημαία και η φωτογραφία. Σύμφωνα με τις τουρκοκυπριακές αρχές, ο 16χρονος – οι γονείς του οποίου κατάγονται από τη Λύση – επέστρεψε στις ελεύθερες περιοχές από το οδόφραγμα Περγάμου.

«Εντοπίστηκε ο Ελληνοκύπριος που κατέβασε την τουρκική σημαία και έσπασε τη φωτογραφία του Ραούφ Ντενκτάς κατά τη διάρκεια θρησκευτικής τελετής που έκαναν οι Ελληνοκύπριοι σε εκκλησία στο χωριό Λύση», αναφέρει η ανακοίνωση του «υπουργείου Εξωτερικών» το ψευδοκράτους.

Υπενθυμίζεται πως η στιγμή που ο 16χρονος κατεβάζει την τουρκική σημαία από το σχολείο στην κατεχόμενη Λύση έχει καταγραφεί από κάμερα ασφαλείας.

Σύμφωνα με την εφημερίδα «Αλήθεια» αλλά και η ιστοσελίδα «takvim.com.tr», ο 16χρονος χωρίς να γίνει αντιληπτός μπήκε σε αίθουσα σχολείου, έσπασε τη φωτογραφία του Ραούφ Ντενκτάς και στη συνέχεια ανέβηκε στον ιστό και κατέβασε την τουρκική σημαία. Το δημοσίευμα της τουρκοκυπριακής ιστοσελίδας, αναφέρει ότι γίνονται έρευνες για να ταυτοποιηθεί ο νεαρός.

Το περιστατικό με τον 16χρονο συνέβη την περασμένη Κυριακή (8/9) και «ξύπνησε» μνήμες από τη δολοφονία του Σολωμού Σολωμού, του ελληνοκύπριο από το Παραλίμνι, που έπεσε νεκρός από πυρά Τούρκων αστυνομικών την ημέρα της κηδείας του επίσης δολοφονηθέντος Τάσου Ισαάκ.

Εμφανίστηκε μετανιωμένος ο 16χρονος

Ως πράξη που θα έπρεπε να είχε αποφευχθεί χαρακτήρισαν οι παρευρισκόμενοι στον εκκλησιασμό στο Ναό της Παναγίας της Λύσης, το περιστατικό με τον 16χρονο Ελληνοκύπριο.

Αυτό ανέφεραν στην εφημερίδα «Cyprus Times» άνθρωποι που βρέθηκαν στη συγκεκριμένη περιοχή, την περασμένη Κυριακή (08/09), αποδίδοντας την ενέργεια του μαθητή στο νεαρό της ηλικίας του. Στην πλειονότητα τους οι παρευρισκόμενοι δεν είχαν αντιληφθεί μάλιστα, εκείνη τη στιγμή το τι είχε συμβεί. Κάποιοι που είχαν δει τον μικρό και αποθανάτισαν τη στιγμή ενημέρωσαν τους διοργανωτές για το ατυχές συμβάν.

Ο 16χρονος, σύμφωνα και με τα ρεπορτάζ από Μέσα της Κύπρου, αμέσως μετά την πράξη του παραδέχθηκε το γεγονός και εμφανίστηκε μετανιωμένος. Τόσο ο ίδιος όσο και ο πατέρας του απολογήθηκαν για την πράξη του νεαρού. Ο πατέρας του έκανε λόγο για ένα λυπηρό περιστατικό.

Ο Δήμαρχος της Λύσης Ανδρέα Καουρή προτίμησε να μη δώσει έκταση στο περιστατικό λέγοντας ότι… «45 χρόνια μετά την κατοχή για πρώτη φορά λειτουργηθήκαμε στη Λύση. Η μαζική κάθοδος των Λυσιωτών ήταν ένα τσουνάμι αγάπης προς τη Λύση».

(με πληροφορίες από cyprustimes.com)

Keywords
Τυχαία Θέματα